Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το Mega με την παρουσιάστρια να μην έχει κάνει ακόμη δημόσιες δηλώσεις σχετικά με το θέμα.

Οι δύο πλευρές, Ελένη Μενεγάκη και Mega, δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου της παρουσιάστριας. Η Ελένη Μενεγάκη έχει ήδη ενημερώσει τους συνεργάτες της για το τέλος της εκπομπής «Ελένη».

Η είδηση πως η παρουσιάστρια δεν έφτασε σε κάποια συμφωνία στις διαπραγματεύσεις της με το Μεγάλο Κανάλι έγινε γνωστή το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου και προκάλεσε τηλεοπτικό «σεισμό» στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια.

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Όταν ένας σταθμός βλέπει ότι δεν βγαίνει το κόστος, έχει το δικαίωμα να σου το πει»

Η αποχώρηση – βόμβα της Ελένης Μενεγάκη από το Mega, σχολιάστηκε όπως ήταν φυσικό από τις τηλεοπτικές εκπομπές, την Πέμπτη 18 Απριλίου. «Η Ελένη θέλησε με έναν τρόπο να κάνει τους συνεργάτες της να καταλάβουν ότι εκείνη είναι που αποχωρεί από το κανάλι και όχι το MEGA που της κλείνει την πόρτα. Το θέμα είναι υπό ποιο πρίσμα βλέπεις τα πράγματα. Αν η Ελένη είχε καταφέρει ένα comeback στο MEGA με ένα “χρυσό” συμβόλαιο επί 3 χρόνια, όταν ένας σταθμός βλέπει ότι δεν βγαίνει το budget, έχει το δικαίωμα να σου πει: “σε θέλω σαν brand, θέλω τους πελάτες σου, αλλά το κόστος δεν βγαίνει”. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελένη αξίζει 40% λιγότερες αποδοχές και τα λοιπά, αλλά ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός στο τέλος του μήνα», είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Όταν το MEGA και ο κύριος Μαρινάκης κατάφερε να “κλείσει” ένα όνομα όπως η Ελένη Μενεγάκη, ήξερε τι έπαιρνε και αυτό σημαίνει πολλά. Μετά από 3 χρόνια όμως βάζεις κάτω τους λογαριασμούς και βλέπεις αν σου βγήκε ή όχι» πρόσθεσε η παρουσιάστρια και συμπλήρωσε: «Εγώ θεωρώ μεγάλη πολυτέλεια και της βγάζω το καπέλο – μακάρι να κάνουμε τα μισά απ’ όσα έχει κάνει η Ελένη Μενεγάκη στην τηλεόραση – στο ότι μπόρεσε να πει ότι προκειμένου να μειωθεί η ποιότητα της εκπομπής ή οι απολαβές της, προτίμησε να μείνει στο σπίτι της».

Δήμος Βερύκιος: «Σκληρή διαπραγματεύτρια, πολύ σκληρή»

Το δικό του σχόλιο για την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από το MEGA έκανε ο Δήμος Βερύκιος μέσα από τη στήλη του στο «Happy Day». Ο δημοσιογράφος του Alpha σημείωσε: «Τώρα δεν θα ήθελα να κλείσω χωρίς να πω μία κουβέντα για την άλλη μεγάλη κυρία της ελληνικής τηλεόρασης. Σκληρή διαπραγματεύτρια. Πολύ σκληρή, που το καλούπι σπάει όταν είναι σκληρός διαπραγματευτής και από την άλλη πλευρά. Έχω ζήσει αρκετές διαπραγματεύσεις της ναζιάρας μου Ελένης». «Όταν η Ελένη καταλάβει ότι μπορεί να «παίξει» μέχρι το τέλος και να νικήσει την άλλη πλευρά, το πάει μέχρι τέρμα. Όταν βλέπει ότι δεν την παίρνει, το κόβει μόνη της εγκαίρως» πρόσθεσε ο Δήμος Βερύκιος.

Γιώργος Παπαδάκης: «Ό,τι νομίζει ας κάνει»

Νωρίτερα, όμως και ο Γιώργος Παπαδάκης διαβάζοντας πρωτοσέλιδο εφημερίδας που αφορούσε στην αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από το Μεγάλο Κανάλι, είπε: «Ό,τι κι αν αποφασίσει θα είναι για εκείνη. Ό,τι νομίζει ας κάνει».