Λίγο πριν οι τηλεθεατές δουν μπροστά στα μάτια τους να ξεδιπλώνονται οι δυνατές ιστορίες της Ιωάννας, της Ειρήνης και της Ανθής μέσα από την σειρά «Μετά τη φωτιά» του Ant1, το Newsbeast παρακολούθησε το πρώτο επεισόδιο. Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στην Gold Class Village Cinemas @ The Mall Athens εκπρόσωποι των Media συναντήθηκαν με τους συντελεστές της σειράς αλλά και στελέχη του Ant1 και όλοι μαζί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το πρώτο επεισόδιο.

Η δραματική σειρά, «Μετά τη φωτιά», αφηγείται τις ιστορίες τριών γυναικών, οι οποίες, μετά από ένα καταστροφικό γεγονός, καταφέρνουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους… Κάτι που μέχρι εκείνη την στιγμή τους φάνταζε ακατόρθωτο και μακρινό.

Έντονα συναισθήματα και ανατροπές, ανείπωτα μυστικά, δυνατές ερωτικές ιστορίες και αλυσιδωτές συγκρούσεις, σε μια σειρά που βασίζεται σε πραγματικό γεγονός που συνέβη στη Γαλλία το 1897.

H σειρά βασίζεται στο «Le Bazar de la Charité» των Catherine Ramberg και Karine Spreuzkouski, σε σκηνοθεσία Alexandre Laurent, μια παραγωγή της Iris Bucher για την Quad Television, σε συμπαραγωγή με το TF1 και σε συνεργασία με το Netflix.

Την σκηνοθεσία της σειράς «Μετά τη φωτιά» έχει αναλάβει ο Γρηγόρης Καραντινάκης και τη διασκευή του σεναρίου η Ρένα Ρίγγα.

Το πρώτο επεισόδιο

Σύσσωμο το cast της σειράς «Μετά τη φωτιά» στην avant premiere

Μια γυναίκα εγκλωβισμένη σε έναν «άρρωστο» γάμο και θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Μια γυναίκα η οποία έχει τη ζωή της σε πλήρη οργάνωση ενώ έχει την καριέρα της πάνω από όλους και όλα. Μια γυναίκα απόλυτα ερωτευμένη με έναν χειριστικό και ζηλιάρη σύντροφο που ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας και να αλλάξει τη ζωή της για χάρη του.

Οι τρεις αυτές γυναίκες, είναι οι πρωταγωνίστριες της σειράς του Ant1 «Μετά τη φωτιά» και ενώ όλα δείχνουν πως είναι παγιωμένα και δρομολογημένα ένα καταστροφικό γεγονός θα τις κάνει να αναθεωρήσουν τα πάντα.

Η Ιωάννα Βενιέρη, την οποία υποδύεται η Ντόρα Μακρυγιάννη, είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία, δικηγόρο και υποψήφιο Δήμαρχο, Άρη (τον υποδύεται ο Λευτέρης Ελευθερίου). Ο Άρης κρατά την σύζυγό του με τη βία στο πλευρό του, της ασκεί καθημερινά ψυχολογική και σωματική βία ενώ της χορηγεί βαριά φαρμακευτική αγωγή καθώς έχει πείσει τους πάντες ότι είναι ψυχικά διαταραγμένη. Η ίδια προσπαθεί βρει τρόπο να ξεφύγει από τα δεσμά της, να πάρει διαζύγιο και όλο αυτό να γίνει όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα ώστε να μην πληγωθεί το παιδί της. Αυτό όμως θα αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολο, αφού ο Άρης την παρακολουθεί συνέχεια. Και όταν εκείνος δεν μπορεί να το κάνει, υπάρχουν οι άντρες της ασφάλειας του να αναλαμβάνουν δράση.

Η Ειρήνη, την οποία υποδύεται η Άλκηστις Ζιρώ, είναι ξαδέρφη της Ιωάννα. Όμορφη, πλούσια και φιλόδοξη δικηγόρος. Η ζωή της μοιάζει να είναι τέλεια καθώς όλα είναι σε «κουτάκια» και προγραμματισμένα ενώ εκείνη δίνει περισσότερη βάση στην καριέρα της. Η Ειρήνη θα διοργανώσει μια φιλανθρωπική οργάνωση κατά των κακοποιημένων γυναικών χωρίς να γνωρίζει πως η ξαδέρφη της είναι και εκείνη θύμα, αφού ο Άρης την έχει πείσει και αυτήν πως η Ιωάννα είναι ψυχικά διαταραγμένη. Μάλιστα, ο Άρης είναι τόσο πειστικός στο «ρόλο» του που η Ειρήνη θεωρεί «τυχερή» την Ιωάννα που έχει στο πλευρό της τον συγκεκριμένο άντρα να την προσέχει και να την νοιάζεται. Η Ειρήνη είναι αρραβωνιασμένη με τον Αλέξανδρο, αδερφό του Άρη όμως καθυστερεί τον γάμο τους. Στο δρόμο της βρίσκεται ο Οδυσσέας (Αντρέας Κωνσταντίνου) και ο έρωτας ανθίζει με την πρώτη ματιά που ανταλλάσσουν.

Η Ανθή, την οποία υποδύεται η Ελπίδα Νικολάου, είναι ένα κορίτσι τρελά ερωτευμένο με τον σύντροφό της, τον Τάσο. Η νεαρή κοπέλα είναι κολλητή της Ειρήνης και οι δυο τους έχουν αδερφική σχέση αφού είναι από μωρά η μια στο πλευρό της άλλης. Η Ειρήνη μοιάζει να μην συμπαθεί τον σύντροφο της κολλητής της καθώς έχει αντιληφθεί πως είναι ένας χειριστικός και υπερπροστατευτικός άνθρωπος. Ανθή και Τάσος ετοιμάζονται να παντρευτούν ενώ μετά τον γάμο έχουν σκοπό να μετακομίσουν μόνιμα στην Κεφαλλονιά, τόπο καταγωγής του νεαρού. Η απόφαση αυτή δεν βρίσκει σύμφωνη την Ειρήνη η οποία δεν θέλει να αποχωριστεί την κολλητή της φίλη ενώ βαθιά μέσα της πιστεύει πως δεν μπορεί να την κάνει ευτυχισμένη.

Και ενώ οι ιστορίες των τριών πρωταγωνιστριών ξετυλίγονται στο πρώτο επεισόδιο της σειράς «Μετά τη φωτιά», φτάνει η βραδιά της φιλανθρωπικής εκδήλωσης. Όλα μοιάζουν να είναι τέλεια οργανωμένα και τίποτα δεν προμηνύει αυτό που θα ακολουθήσει.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι περνούν όμορφα και διασκεδάζουν εκτός από την Ιωάννα η οποία κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να το σκάσει από τους μπράβους του άντρα της, Άρη, από το παράθυρο της τουαλέτας. Στόχος της να φύγει από τον χώρο χωρίς να την καταλάβουν, να πάει σπίτι, να πάρει το παιδί και στην συνέχεια να το σκάσει μακριά από τον κακοποιητή σύζυγό της.

Ανέλπιστο σύμμαχο βρίσκει στο πρόσωπο ενός νεαρού δημοσιογράφου, του Νίκου που βρίσκεται στο χώρο προκειμένου να καλύψει δημοσιογραφικά την εκδήλωση. Αφού τη βοηθά με την τσάντα που της έκλεψαν, της βρίσκει ταξί για να φύγει. Όλα αλλάζουν όμως όταν ακούνε από τον ασύρματο του ταξί για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε και γυρίζουν πίσω.

Πώς ξεκίνησε όμως η φωτιά; Η φωτιά ξέσπασε στην κουζίνα από ένα μικρό λάθος και σύντομα από λάθος κινήσεις εξαπλώθηκε σε όλο το χώρο και έθεσε κίνδυνο τους πάντες οι οποίοι είχαν μόνο μια έξοδο διαφυγής. Ο πανικός που επικράτησε μετά την εκδήλωση της φωτιάς και των εκρήξεων που ακούστηκαν οδήγησαν σε σοβαρούς τραυματισμούς αλλά και σε ανθρώπινες απώλειες.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Μετά τη φωτιά» τελειώνει με συγκλονιστικές εικόνες. Κόσμος λιπόθυμος, αγωνία και φόβος κυριαρχούν για το ποιοι θα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί από την κόλαση της φωτιάς που έχει ξεσπάσει.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι τρεις πρωταγωνίστριες θα σωθούν αλλά από εκείνη την στιγμή και μετά τίποτα δεν θα είναι ίδιο για εκείνες και όλα θα αλλάξουν…