Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου κατήγγειλαν πως μέλη του υγειονομικού προσωπικού δέχθηκαν σωματική και φραστική επίθεση χθες Πέμπτη (27/7).

Μάλιστα, εξέδωσαν ανακοίνωση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.news, όπου υποστηρίζουν πως αυτά τα περιστατικά είναι ολοένα και πιο συχνά, ενώ ζήτησαν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου να υπάρξει ασφάλεια και αξιοπρέπεια για να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο τους.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων:

«Παρά την μεγάλη υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από τον υπάρχων ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, να εξυπηρετούνται με το καλύτερο δυνατό τρόπο οι υγειονομικές ανάγκες της περιοχής μας.

Σήμερα (σ.σ. χθες), γίναμε μάρτυρες λεκτικής και σωματικής επίθεσης σε συναδέλφισσες του τμήματος του αξονικού τομογράφου και είναι αλήθεια ότι οι λεκτικές επιθέσεις πληθαίνουν με τον καιρό.

Με αφορμή το τελευταίο γεγονός θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

  • Είμαστε εργαζόμενοι και δεν ευθυνόμαστε για την υπάρχουσα υποστελέχωση.
  • Με δελτία τύπου κατά καιρούς ενημερώνουμε για τις ελλείψεις ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε
  • Ο εργασιακός χώρος μας, το νοσοκομείο Μεσολογγίου, πρέπει να παρέχει στους εναπομείναντες εργαζομένους του, την στοιχειώδη ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην εργασία. Την ευθύνη για αυτό, φέρουν αποκλειστικά και μόνο οι διοικούντες.
  • Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, δεν θα δείξει ανοχή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και θα κάνει ότι προβλέπεται από τον νόμο για να προστατεύσει τους συναδέλφους».