Την αντίθεσή του στις δηλώσεις που έκανε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος για το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού στον Κορινθιακό Κόλπο εξέφρασε ο Άκης Τσελέντης. «Μας κάνει τον προφήτη» είπε τονίζοντας πως τρομάζει τον κόσμο.

«Τα ίδια μας έλεγε για τη Θήβα. Πέρυσι, μου πήρε ένα χρόνο να ηρεμήσω τον κόσμο. Μετά τα ίδια για την Εύβοια. Όταν πιάσει όλη την Ελλάδα, κάτι θα γίνει και θα μας κάνει τον προφήτη. Τώρα θα ρημάξει τον τουρισμό στα νησιά μας» υπογράμμισε ο Άκης Τσελέντης και μετέφερε και την ανησυχία του κόσμου, όπως ένα μήνυμα γυναίκας, που τον ενημέρωσε πως στην περιοχή της είχαν κατατρομάξει.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου επεσήμανε ακόμη πως όλη η Ελλάδα είναι σεισμογενής περιοχή, αλλά οι σεισμολόγοι δεν είναι προφήτες για να βγαίνουν κάθε τρεις και λίγο και να αναφέρουν πού θα γίνει σεισμός.

«Υπάρχει και ο τουρισμός, έρχεται καλοκαίρι, αλλά αυτά δεν τα σκέπτεται ο κ. Παπαδόπουλος όταν λέει τις ανακρίβειές του…», τόνισε.

Παπαδόπουλος: Αργά ή γρήγορα θα επαναληφθεί ένας ισχυρός σεισμός στον Κορινθιακό Κόλπο

«Γενικά ο Κορινθιακός Κόλπος προκαλεί ανησυχία, γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια μαζεύουν τα ρήγματα ενέργεια. Οι ισχυροί σεισμοί, από 6 Ρίχτερ και πάνω, επαναλαμβάνονται κάθε περίπου 25 με 30 χρόνια κατά μέσο όρο. Ο τελευταίος τέτοιος σεισμός είχε γίνει στις 15/6 του 1995. Από τότε έχουν περάσει 27 χρόνια. Άρα είμαστε στο μέσο όρο. Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες…» σημείωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Ο Κορινθιακός είναι πολύ γνωστό ότι αποτελεί ένα φυσικό εργαστήριο σεισμών και αυτό είναι γνωστό παγκοσμίως. Πολλές ερευνητικές ομάδες και από την Ελλάδα και απ’ όλο τον κόσμο εργάζονται σε θέματα σεισμών με άξονα τον Κορινθιακό. Οι ισχυροί σεισμοί, μεγέθους άνω των 6 ρίχτερ, είναι συχνοί. Κατά μέσο όρο επαναλαμβάνονται κάθε 25 με 30 χρόνια και αυτό προκύπτει από καταγεγραμμένα στοιχεία που έχουμε από το 1850 και μετά.

Τι σημαίνει αυτό το περί μέσου όρου; Άλλοτε μπορεί να έχουμε δύο διαδοχικούς σταθμούς σε μικρότερο χρόνο κι άλλοτε σε λίγο πιο μακρινό χρόνο. Αργά ή γρήγορα λοιπόν, δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακριβώς το πότε, θα επαναληφθεί ένας ισχυρός σεισμός στον Κορινθιακό Κόλπο. Είμαστε στα 27 χρόνια τώρα… Άρα, τον περιμένουμε. Αυτό είναι κάτι που το δέχονται όλοι οι επιστήμονες. Ναι, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας» πρόσθεσε ο σεισμολόγος.

Οι σεισμοί στον Κορινθιακό κόλπο είναι το θέμα της σημερινής μου συνέντευξης στον κ. Χρ. Βεργανελάκη στη μεγαλύτερη…

Posted by Gerasimos Papadopoulos on Monday, April 3, 2023

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον Κορινθιακό Κόλπο και το ενδεχόμενο να γίνει ισχυρός σεισμός και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.