Σε αλλαγές στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που αριθμεί 33 μέλη και η οποία μας συνόδευσε σε όλη την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού φαίνεται πως προχωράει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων όπως τη γνωρίζαμε θα καταργηθεί και στη θέση της θα υπάρχει μια επταμελής επιτροπή που αναμένεται να έχει συμβουλευτικό ρόλο ως προς τις αποφάσεις της κυβέρνησης σε θέματα που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού.

Οι επτά επιστήμονες, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, θα κάνουν συνεδριάσεις αλλά όχι τόσο συχνά όσο συμβαίνει σήμερα, παρακολουθώντας τα νέα δεδομένα για τον κορονοϊό. Παράλληλα θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο προς την κυβέρνηση και όταν απαιτείται θα κάνουν παρεμβάσεις για μέτρα.

Ποιοι οι λόγοι της απόφασης

Ο λόγος της παραπάνω απόφασης, σύμφωνα με το κανάλι, σχετίζεται με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, όπου πλέον η ύπαρξή τους σηματοδοτεί ότι περνάμε στην επόμενη φάση της πανδημίας.

Επίσης, φαίνεται, πως η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αποφασίσει ένα νέο lockdown, με εξαίρεση τα τοπικά που ισχύουν ανά περιοχή. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ οι αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.