Την οργή της για τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης εξέφρασε η γυναίκα που είδαμε όλοι στο μπαλκόνι της τράπεζας να καλεί σε βοήθεια το μοιραίο μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010.

Ο Γιώργος Κυρίστης μιλώντας χθες στην ΕΡΤ είπε: «Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, πάντως τουλάχιστον στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν θυμάμαι να έχει κανείς σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο« είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Δεν το έχει ξεπεράσει κανείς από εμάς. Τρία σπίτια έκλεισαν. Τρία θύματα, με την Αγγελικούλα να είναι στον 4ο μήνα. Είναι κυνικό και προσβλητικό στην μνήμη των νεκρών μας. Με θίγει, με πληγώνει, με πονάει είναι πολύ άσχημο αυτό που άκουσα. Δεν το περίμενα», είπε η κ. Μαρία Καραγιάννη μιλώντας στον Ant1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Ήμουν μέσα στην Marfin όταν καιγόταν», συνέχισε η κ. Καραγιάννη. «Είναι ανεπίτρεπτο αν ξέχασε ο κ. Κυρίτσης τι έγινε τότε. Με θίγει και με προσβάλλει αυτό που άκουσα», είπε στη συνέχεια η κ. Καραγιάννη.

«Ήμουν στο υπόγειο και έπεφταν βόμβες μολότοφ. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Σκεφτόμουν θα ζήσω να δω τα παιδιά μου; Μας έπνιξε ο καπνός, κοβόταν η αναπνοή μας. Κλαίγαμε», είπε περιγράφοντας εκείνες τις δραματικές στιγμές.

Όσο για τους δράστες είπε: «Μας έριχναν βόμβες μολότοφ και οι συνάδελφοί μου τους εκλιπαρούσαν. Τους έλεγαν: “μην τις ρίχνετε, είμαστε άνθρωποι μέσα”. Φορούσαν κουκούλα, οπότε, λόγω αμφιβολιών απαλλάχθηκαν οι φερόμενοι ως δράστες. Εμάς αυτό που μας συγκλονίζει ότι ξεχάστηκε από όλους. Δεν πέθαναν από τροχαίο, ούτε από ανίατη αρρώστια οι νεκροί της Marfin. Ξύπνησαν το πρωί να πάνε στην δουλειά τους. Εργαζόμενοι άνθρωποι. Δουλεύαμε πολύ σκληρά έως και 12-13 ώρες την ημέρα» είπε.

«Αυτό που με συγκλονίζει ότι ακούγονται τέτοια λόγια από χείλη πολιτικού προσώπου. Είναι πολύ κυνικό», καταλήγει.

To μοιραίο μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010

Η φονική πυρπόληση του υποκαταστήματος της Marfin επί της οδού Σταδίου στις 5 Μαΐου 2010 είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών τραπεζικών υπαλλήλων.

Η κεντρική είσοδος της τράπεζας ήταν κλειδωμένη προφανώς λόγω του φόβου εισβολής κουκουλοφόρων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διέξοδος των εργαζομένων προς το δρόμο μετά τον εμπρησμό.

Έτσι αναγκάστηκαν να ανέβουν στους άλλους ορόφους.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν νεκρούς από ασφυξία έναν άνδρα στο κλιμακοστάσιο, μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου, μία γυναίκα σε γραφείο του δευτέρου ορόφου και άλλη μία κοντά στο μπαλκόνι.

Η μία από τις νεκρές υπαλλήλους, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, ήταν έγκυος.

Οι άλλοι δύο υπάλληλοι που έχασαν τη ζωή τους ήταν ο Επαμεινώνδας Τσακάλης και η Παρασκευή Ζούλια.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του πρώτου μνημονίου.

Μόλις η είδηση της τραγωδίας έγινε γνωστή, ξέσπασαν ταραχές σε διάφορα σημεία της Αθήνας.