Στις 08:30 το πρωί της Κυριακής αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα ο Έντι Ράμα. Ο αλβανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του «Star», δεν θα φτάσει στην Αθήνα μόνος του, αλλά συνοδεία ακόμα 100 ατόμων.

Μεταξύ αυτών καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι αλλά και συνεργάτες του. Αφού προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», θα κατευθυνθεί προς το κλειστό γήπεδο Γαλατσίου, όπου στις 11:00 αναμένεται να μιλήσει σε περίπου 5.000 με 6.000 ομοεθνείς του, που ζουν στην Ελλάδα.

Στο κλειστό του Γαλατσίου έχει ήδη διαμορφωθεί ειδικός χώρος για τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Αφού ολοκληρωθεί η συγκέντρωση στο Γαλάτσι, θα γευματίσει στην περιοχή και περίπου στις 19:00 το απόγευμα θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής στα Τίρανα.

Κινητοποίηση στην ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλειά του

Η επίσκεψη του αλβανού πρωθυπουργού στην Ελλάδα μπορεί να είναι ιδιωτική και όχι επίσημη, όμως η Ελληνική Αστυνομία έχει μεριμνήσει για το σχέδιο της ασφάλειάς του.

Ο Έντι Ράμα θα έχει αστυνομική επικοινωνία, για να αποφευχθεί οποιοδήποτε απρόοπτο. Στον αλβανό πρωθυπουργό έχει παραχωρηθεί θωρακισμένο αμάξι, το οποίο διαθέτει η ελληνική αστυνομία για τη μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο. Αστυνομικοί θα τον ακολουθούν, ενώ θα υπάρχει ασφάλεια και ένστολοι στο γήπεδο, όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του.

Σκύλος της αστυνομίας θα ελέγξει εξονυχιστικά τον χώρο του γηπέδου πριν από την ομιλία του, ενώ η Τροχαία θα ρυθμίσει την κυκλοφορία στους δρόμους από τους οποίους θα περάσει ο αλβανός πρωθυπουργός.