Με την άφιξη του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, οι γιορτές πλησιάζουν και μαζί τους φέρνουν την ευκαιρία να χαλαρώσουμε, να αποφορτιστούμε από την καθημερινότητα και να περάσουμε όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Πρόκειται για μια περίοδο γεμάτη αρώματα, ήχους και εικόνες που ξυπνούν αναμνήσεις και πολλά συναισθήματα. Η ατμόσφαιρα γεμίζει με την ευωδιά των φρέσκων λουλουδιών που διακοσμούν τα σπίτια και τις εκκλησίες. Οι ήχοι των παιδιών που παίζουν ανέμελα στις γειτονίες και των παρεών στα συνοικιακά ταβερνάκια ξυπνούν το αίσθημα της κοινότητας. Ενώ, τα χρώματα της άνοιξης δημιουργούν πανέμορφες εικόνες που κάνουν τη φύση να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.

Φυσικά, χαρακτηριστικό των ημερών είναι και τα αρώματα και οι γεύσεις που κυριαρχούν σε κάθε εορταστικό τραπέζι. Η ελληνική παράδοση προβάλλεται μέσα από τη γαστρονομία και το τσίπουρο είναι εκεί, έτοιμο να αναδείξει κάθε στιγμή. Με την εκλεκτή του γεύση αναδεικνύει κάθε πασχαλινό μεζέ και αποτελεί την ιδανική συντροφιά για τα εορταστικά τραπέζια και τις παρέες.

Από το παραδοσιακό αρνί μέχρι το λαχταριστό καλαμάρι στη σχάρα, το τσίπουρο Δεκαράκι, αναδεικνύει τις γεύσεις και δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας. Η εξαιρετική ποιότητα και η μοναδική του γεύση συνδυάζεται άψογα με τα αλμυρά και πικάντικα εδέσματα του τραπεζιού, προσφέροντας έναν απροσδόκητα εκλεπτυσμένο συνδυασμό γεύσεων.

Το Δεκαράκι έρχεται από τον Τύρναβο, την πατρίδα του παραδοσιακού ελληνικού αποστάγματος, γεγονός που συμβάλει στη γευστική υπεροχή του. Ωστόσο, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ο μονοποικιλιακός του χαρακτήρας και η παραδοσιακή διαδικασία πολλαπλής επαναπόσταξής του.

Το Δεκαράκι πρώτο απόσταξε και πρόσφερε την πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακού τσίπουρου. Αυτό σημαίνει ότι το τσίπουρο παράγεται από τα στέμφυλα μιας μόνο ποικιλίας. Χάρη στο μονοποικιλιακό χαρακτήρα το τσίπουρο προσλαμβάνει στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας.

Σε αυτή την οικογένεια ανήκουν το εκρηκτικό Μοσχάτο, η αρχοντική Μαλαγουζιά και ο αρμονικός Ροδίτης Αλεπού. Τα μονοποικιλιακά τσίπουρα Δεκαράκι, παράγονται χωρίς γλυκάνισο και με αλκοολικό βαθμό 40% Vol. Πρόκειται για τρία τσίπουρα που ξεχωρίζουν σε κάθε γουλιά και δένουν απίστευτα με τις γεύσεις και τις συνταγές της Σαρακοστής.

Πέραν των γευστικών απολαύσεων, το τσίπουρο Δεκαράκι προκαλεί επίσης μία αίσθηση κοινωνικότητας και οικειότητας. Οι παρέες και οι οικογένειες συγκεντρώνονται γύρω από το τραπέζι, μοιράζονται γέλια και αναμνήσεις, ενώ το Δεκαράκι γίνεται ο δεσμός που ενώνει αγαπημένα πρόσωπα και στιγμές.

Γι’ αυτό και το Δεκαράκι γίνεται η go-to επιλογή για κάθε παρεΐστικο τραπέζωμα αυτές τις ημέρες! Ας υποδεχτούμε αυτό το Πάσχα με το τσίπουρο Δεκαράκι στο τραπέζι μας και ας δημιουργήσουμε όμορφες αναμνήσεις με αγαπημένα πρόσωπα και γεύσεις που θα μας συντροφεύουν για πάντα.