Τις «κίτρινες κάρτες» έβγαλαν με το καλημέρα στην ελληνική κυβέρνηση οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Η πρώτη «κίτρινη κάρτα» βγήκε για τα 48 προαπαιτούμενα, καθώς έχουν υλοποιηθεί μόλις τα 15 μέσω του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε, ενώ για τα υπόλοιπα εκκρεμούν δεκάδες εφαρμοστικές αποφάσεις και εγκύκλιοι, όπως ανέφερε το Mega.

Η δεύτερη κάρτα βγήκε για τα ισοδύναμα, αφού δεν έχουν βρεθεί ακόμη τα μέτρα που θα αντικαταστήσουν τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Η τρίτη κάρτα έχει να κάνει με την κατηγορία του κουαρτέτου προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αλέκο Φλαμπουράρη ότι δεν θα ανεχτεί να έρχονται απροετοίμαστα τα κυβερνητικά στελέχη που έρχονται στη διαπραγμάτευση, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος συζητώντας για μέτρα που εκείνοι θεωρούν ότι δεν είναι αξιόπιστα.

Τέλος, το EuroWorking Group, ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίασή του, αφού σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, δεν υπήρχε επαρκής πρόοδος και πλέον υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ μπορεί να τραβήξει έως το Νοέμβριο.