Η νέα σειρά του Álex Pina είναι γεγονός, το Sky Rojo είναι το νέο δημιούργημα του γνωστού σεναριογράφου και της εταιρείας του Vancouver Media για λογαριασμό του Netflix και ήδη έχει μπει στις Trending σειρές του.

Ακολουθεί το review της σεζόν από το Lordotheseries.gr

Δεν σας κρύβω πως είχα ορισμένους ενδοιασμούς όταν άκουσα για τον ερχομό της σειράς, καθώς μετά το κατά την γνώμη μου μέτριο White Lines είχα αρχίσει να έχω κάποιες επιφυλάξεις.

Οι αμφιβολίες μου μπορώ να πω πως έφυγαν πολύ γρήγορα όταν είδα τα πρώτα 4 επεισόδια της σειράς νωρίτερα μέσα στον μήνα, όπου κατάλαβα ότι αυτήν την φορά ο Pina έχει πάρει τα καλά στοιχεία του Locked Up και του La Casa de Papel και έφτιαξε κάτι διασκεδαστικό.

Η ιστορία μας ξεκινά στο Las Novias, ένα νυχτερινό club στο οποίο εκδίδονται γυναίκες. Βλέπουμε πως λειτουργεί το μαγαζί και πόσο δύσκολο είναι να ξεμπλέξει κάποιος από αυτό το κύκλωμα. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκινά η ιστορία μας με την Gina (Yany Prado) να προσπαθεί να εξοφλήσει τις οφειλές της για να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται δεκτό από τον νταβαντζη της Romeo (Asier Etxeandia) που την απειλεί για να μην φύγει. Όλο αυτό είναι αφορμή για την έναρξη μιας πολύ τρελής ιστορίας.

Η Gina μαζί με τις φίλες της Coral (Verónica Sánchez) και Wendy (Lali Espósito) αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τους αυτήν την ζωή μετά από μια μοιραία πράξη τους. Όπως είπαμε όμως και πιο πάνω δεν ξεμπλέκει κανείς εύκολα από αυτό το κύκλωμα. Ένα ανθρωποκυνηγητό ξεκινά με τις τρεις γυναίκες να πέφτουν από την μια παρανομία στην επόμενη στην προσπάθεια τους να κερδίσουν την ελευθερία τους.

Στο κατόπι τους βρίσκονται δύο αδέλφια, μπράβοι του Romeo. Ο Moisés που τον ενσαρκώνει ο Miguel Ángel Silvestre γνωστός από το Sense8 είναι ένας σκληρός άντρας αλλά με μεγαλύτερη κατανόηση από τον αδερφό του Christian (Enric Auquer), ο οποίος παρουσιάζεται πολύ πιο θερμόαιμος και επιπόλαιος. Η σειρά εξελίσσεται γρήγορα εξάλλου τα μισαωρα επεισόδια της δεν δίνουν περιθώρια για να κουνηθεί αργά το σενάριο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα το έλεγα πρωτότυπο ή αλάνθαστο αλλά σίγουρα καταφέρνει να ψυχαγωγήσει τον θεατή.Είναι μια φανταχτερή και πολύχρωμη ιστορία με σουρεαλιστικές εξελίξεις που αγγίζουν κάποιες φορές το είδος της μαύρης κωμωδίας και προσφέρουν αστείες στιγμές που σίγουρα δεν θα περίμενες.

Πιστολίδι, δράση και γυμνό φαίνεται να είναι το συστατικό της επιτυχίας της σειράς που ενορχηστρώνουν ένα θεότρελο ανθρωποκυνηγητό με χαρακτήρες που σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητοι. Σίγουρα πρόκειται για έντονες προσωπικότητες που ενσαρκώνονται πολύ όμορφα από το Cast της σειράς. Την ιστορία ολοκληρώνουν ορισμένα Flashbacks που μας δίνουν πληροφορίες για τους χαρακτήρες και τις σχέσεις που έχουν μεταξύ τους.

Απαγορευμένοι έρωτες και μυστικά δίνουν έναν πικάντικο τόνο στην πλοκή της σειράς! Ωστόσο αυτό που μου άρεσε αρκετά είναι ότι υπάρχουν στιγμές στην που παρουσιάζουν την γυμνή αλήθεια γύρω από την πορνεία και την κατάσταση που επικρατεί. Η σειρά καταφέρνει να ξεφύγει από τον χαρακτήρα της παρουσιάζοντας τα πράγματα όπως είναι και να στείλει ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα με τρόπο που δεν βαραίνει το κλίμα του σεναρίου.

Ο Álex Pina έφτιαξε μια διασκεδαστική σειρά γεμάτη αγωνία, γέλιο και δράση. Η κεντρική τριάδα με τις Yany Prado, Verónica Sánchez και Lali Espósito δένουν όμορφα μέσα σε αυτήν την παλαβή ιστορία απελευθέρωσης. Το Cast συμπληρώνουν εξίσου ωραία οι Miguel Ángel Silvestre και Enric Auquer. Με γρήγορες εξελίξεις και πολύ δράση σίγουρα είναι μια σειρά που βγαίνει πολύ γρήγορα και αποτελεί ένα τέλειο Binge-Watch. Τεχνικά στοιχεία όπως μουσική και σκηνοθεσία απογειώνουν την σειρά με ωραία κομμάτια να ακούγονται κατά την διάρκεια των επεισοδίων και τα πλάνα από ερήμουςς να δίνουν μια ξεχωριστή ένταση στο μάτι του θεατή.

Τα θερμά χρώματα επικρατούν τόσο στα φίλτρα όσο και στα εκκεντρικά ενδύματα των χαρακτήρων και βοηθούν στο να ανάψουν τα αίματα! Το Sky Rojo χρησιμοποιεί και την τεχνική της αφήγησης όσων βλέπουμε που μας προετοιμάζει για όσα θα συμβούν. Προσωπικά μου άρεσε σαν λεπτομέρεια και μου θύμισε αρκετά τον τρόπο αφήγησης της Úrsula Corberó στο La Casa de Papel.

Τα 8 επεισόδια της σειράς είναι γεμάτα δράση και τολμηρές σκηνές που θα συζητηθούν αρκετά και θα ιντριγκάρουν το κοινό. Η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί για 2η σεζόν.