Αποχαιρετήστε τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου βγαίνοντας με την παρέα σε όμορφα και προσεγμένο μπιστρό στην Αθήνα.

Ωραία ατμόσφαιρα, νόστιμες γευστικές προτάσεις, δελεαστικές γλυκές δημιουργίες και υπέροχα συνοδευτικά για το κρασί σας, στα όσα θα σας πείσουν να προγραμματίσετε αυτήν την έξοδο.

Tarte Tatin

Το όνομά του οφείλεται στην ανάποδη τάρτα μήλου (στα γαλλικά) η οποία δημιουργήθηκε μετά από μια απροσεξία της μαγείρισσας Stephanie Tatin. Το νέο γαλλικού τύπου μπιστρό που βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας (Λεωφόρος Δεκελείας 118), εμπνέεται για τις δημιουργίες του μενού του από την γαλλική κουζίνα, προσαρμόζοντας τις συνήθεις των Γάλλων στη δική μας καθημερινότητα.

Εδώ όλα είναι χειροποίητα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ποιότητα των πρώτων υλών. Γλυκές και αλμυρές τάρτες, χειροποίητα γλυκά, τρεις επιλογές σε κις λορέν και ζεστά fondue στα όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον από τον κατάλογο.

 Gargaretta

Ένα υπέροχο all day- bistro στη γειτονιά της Ακρόπολης, που οφείλει την ονομασία του στην παλαιότερη συνοικία στους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης που άλλοτε ονομαζόταν Γαργαρέττα.

Εδώ, πρωταγωνιστούν οι μεσογειακές πρώτες ύλες και γεύσεις, ενώ κάποια από τα προϊόντα που θα δοκιμάσετε μπορείτε να τα προμηθευτείτε και για το σπίτι, καθώς στο χώρο λειτουργεί ένα μικρό είδος παντοπωλείου. Από το μενού δεν λείπει το πρωινό και το brunch, ο ποιοτικός καφές και οι επιλεγμένες ετικέτες κρασιού, καθώς και οι ποιοτικές γευστικές προτάσεις βασισμένες σε κλασικές συνταγές και παρασκευασμένες με ελληνικά προϊόντα.

Quartier d’Athenes

Kλασικά και μοντέρνα στοιχεία συνδυάζονται αρμονικά, μεταφέροντας ταυτόχρονα σε άλλες εποχές. Το Quartier d’Athenes, στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, ακριβώς απέναντι από το ομώνυμο εκκλησάκι που έχει δώσει και την ονομασία του στην πλατεία, είναι ένα μοντέρνο bistro που καθηλώνει με τον επιβλητικό εσωτερικό του χώρο.

Έντονο το στοιχείο του ξύλου, δερμάτινοι καναπέδες, πράσινα μαρμάρινα τραπέζια, όμορφες ταπετσαρίες, ατμοσφαιρικός φωτισμός, μεγάλες τζαμαρίες και μια επιβλητική μαρμάρινη μπάρα με δερμάτινα τελειώματα, ταξιδεύουν στο χρόνο, σε παλιά, κλασικά και διαχρονικά στέκια της πόλης.

Los Gatos

Ένα κουκλίστικο bistro ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα στέκια στον πεζόδρομο της Ρόμβης (νο 17), τόσο για την vintage αισθητική, όσο και για τις γευστικές προτάσεις του καταλόγου του. Ο λόγος για το Los Gatos που τιμά την ισπανική κουζίνα και σας συστήνει σε εκλεκτές νοστιμιές παρασκευασμένες από επιλεγμένες πρώτες ύλες εποχής όπως tapas –μπρουσκέτες και χειροποίητες τάρτες ημέρας.

Στο μικρό, αλλά ενημερωμένο, μενού του θα βρείτε επίσης διάφορες ποικιλίες (τυριών, αλλαντικών και tapas), διάφορα ορεκτικά, φρέσκα ζυμαρικά και την φημισμένη ισπανική παέγια. Στα συν η ποικιλία σε τυριά και αλλαντικά και η εκλεκτή λίστα κρασιών.