Η BMW φέρεται να σχεδιάζει τη νέα γενιά της Σειρά 5 για το 2016, η οποία θα έχει σχεδιαστικές επιρροές από την πρωτότυπη Gran Lusso Coupe, ενώ το 2017 θα λανσαριστεί η M5 με απόδοση 600 ίππους!

Σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα, η βαυαρική φίρμα θέλοντας να εντάξει στην παραγωγή το 2016 την έβδομη γενιά της Σειρά 5, θα αξιοποιήσει σχεδιαστικά την πρωτότυπη Gran Lusso Coupe, προκειμένου να κατασκευάσει το νέο μοντέλο. Να θυμίσουμε ότι η πρωτότυπη Gran Lusso Coupe ήταν ένα μοντέλο με την υπογραφή του οίκου Pininfarina και είχε παρουσιαστεί το καλοκαίρι στο Concorso d Eleganza Villa d Este, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των επισκεπτών.

Όσον αφορά τώρα τη νέα 5άρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διαθέτει, όπως και το υπάρχον μοντέλο, τις εκδόσεις Sedan, Touring, GT, ενώ θα πατά πάνω σε μία νέα πλατφόρμα με το όνομα OKL (Oberklasse, που σημαίνει πολυτελής κατηγορία), πάνω στην οποία θα βασιστούν και οι επόμενες γενιές των Σειρά 6 και 7, καθώς και οι νέες X5, X6 και η φημολογούμενη X7.

Σε μηχανικό επίπεδο, αναμένεται να είναι διαθέσιμοι οι 3κύλινδροι turbo κινητήρες των 1,5 λτ. βενζίνης και πετρελαίου. Επίσης, ένας νέας γενιάς 6κύλινδρος turbo diesel 3λιτρος, που θα αποδίδει 400 ίππους φαίνεται ότι θα εφοδιάζει το συγκεκριμένο μοντέλο. Όλα τα μοτέρ θα συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή το 9τάχυτο ZF αυτόματο.

Τέλος σχετικά με την έκδοση M5, προβλέπεται να λανσαριστεί το 2017 με την κίνηση να μεταφέρεται αρχικά στον πίσω άξονα, ενώ προαιρετικά και στους δύο. Παράλληλα, κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας εξελιγμένος V8 4,4 λτ. διπλά υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας που θα παράγει κοντά στους 600 ίππους, με μια αναβάθμιση στο σύστημα άμεσου ψεκασμού.

Πηγή: autotriti.gr