Το ανήσυχο πνεύμα της BMW δεν ησυχάζει… ούτε τα Σαββατοκύριακα, αφού προχώρησε στην αποκάλυψη της ανανεωμένης 5άρας.

Η εξωτερική της εμφάνιση έχει μικρές στιλιστικές διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, οι οποίες εντοπίζονται στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και στα φωτιστικά σώματα.

Όσον αφορά στο εσωτερικό του, υπάρχουν νέες επενδύσεις, ενώ αυξήθηκαν οι αποθηκευτικοί χώροι, που βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα, τόσο στην έκδοση sedan όσο και στη station wagon.

Επίσης, η ανανεωμένη 5άρα στην Gran Turismo έκδοση αύξησε και αυτή το χώρο αποθήκευσής της κατά 60 λίτρα, φτάνοντας συνολικά τα 500 λίτρα για το χώρο αποσκευών.

Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, όλοι οι κινητήρες πλέον, οι οποίοι θα τοποθετούνται στην ανανεωμένη Σειρά 5 θα έχουν προδιαγραφές Euro 6, ενώ στην γκάμα της τοποθετήθηκε και μια σημαντική προσθήκη για την ευρωπαϊκή αγορά, αυτή της 518d με το 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα των 143 ίππων.

Η κατανάλωση του συγκεκριμένου diesel κινητήρα φτάνει τα 4,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 119 γρ./χλμ.

Τέλος, η ανανεωμένη M5 εφοδιάζεται με το V8 TwinPower Turbo κινητήρα των 4.4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 560 ίππους και 680 Nm ροπής.

Πηγή: autotriti.gr