Ένας άνδρας συνελήφθη για το μακελειό που είναι σε εξέλιξη σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, που έχει σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 40 νεκρούς και 100 τραυματίες.

Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τη σύλληψη του υπόπτου ενώ στο κτήριο του Crocus City Hall έχει σπεύσει ομάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Δείτε τη στιγμή της σύλληψης:

Το χρονικό

Δύο με πέντε άτομα επιτέθηκαν στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall και άνοιξαν πυρ. Η οροφή του κτηρίου τυλίχτηκε στις φλόγες και εκφράζονται φόβοι για κατάρρευσή της την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι εντός Crocus City Hall.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα social media δείχνουν σκηνές χάους, με έναν μεγάλο αριθμό θεατών να προσπαθούν να φύγουν από την αίθουσα, μετά τους πυροβολισμούς.

Άλλα βίντεο δείχνουν πολλούς ανθρώπους να κείτονται ακίνητοι σε λίμνες αίματος έξω από τον συναυλιακό χώρο.

Περισσότερα από 70 ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Μια δεύτερη έκρηξη ακούστηκε στο Crocus City Hall λίγη ώρα μετά τους πυροβολισμούς.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία.

Όλες οι μεγάλες αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις θα ακυρωθούν στη Μόσχα αυτό το Σαββατοκύριακο μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι στις 7 Μαρτίου η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία είχε εκδώσει ειδική πρειδοποίηση για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες.