Ανακατατάξεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ο βουλευτής Γρεβενών Γιάννης Γιάτσιος χάνει την βουλευτική έδρα του καθώς το Εκλογοδικείο έκανε δεκτή την ένσταση που είχε υποβάλλει ο συνυποψήφιός του στο ίδιο κόμμα Αθανάσιος Σταυρόπουλος, που παίρνει τη θέση του.

Η ένσταση βασίσθηκε στη σχετική συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή, είναι ασυμβίβαστα με αυτά του εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα», κάτι το οποίο φαίνεται πως δεν τήρησε ο κ. Γιάτσιος, καθώς δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα από Διοικητικό Συμβούλιο τέτοιου είδους εταιρείας.

Την ίδια ώρα αναβλήθηκε (χωρίς να έχει προσδιοριστεί νέα ημερομηνία) η έκδοση αποφάσεων από το Εκλογοδικείο των δύο ενστάσεων που αφορούν βουλευτές των Σπαρτιατών καθώς υπάρχει η γνωστή ποινική εκκρεμότητα εις βάρος των μελών της συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η πρώτη ένσταση για την οποία αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης είναι του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου ο οποίος στρέφεται κατά των βουλευτών των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα (εκλέγεται στον Β3 Νότιο Τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη (εκλέγεται στη Β’ Θεσσαλονίκης) πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου.

Η δεύτερη ένσταση έχει υποβληθεί από τον κ. Δημήτρη Παράβολο και την κα Φιλάνθη Αυραμέα κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.