Η προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας για πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 δεν στέφθηκε με επιτυχία και θα πρέπει πλέον να ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής ή όχι του Γκουστάβο Πογέτ, με τον Τάκη Μπαλτάκο να τονίζει σε δηλώσεις του ότι την επόμενη εβδομάδα θα παρθεί η απόφαση.

Επί μήνες ένα από τα θέματα συζήτησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν το τι θα γίνει με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, αν δηλαδή θα ανανέωνε ή όχι το συμβόλαιό του. Σε περίπτωση πρόκρισης στο Euro 2024, φυσικά, η απάντηση θα ήταν αυτονόητη, τώρα όμως δεν είναι και το θέμα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Και έτσι θα γίνει.

Αυτό, τουλάχιστον, είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5, όπου δέχθηκε σχετική ερώτηση.

«Κανονικά αυτό θα ήταν θέμα της καινούργιας διοίκησης της ΕΠΟ αλλά επειδή ακολουθεί ένα φιλικό παιχνίδι με την Γερμανία τον Ιούνιο δεν μπορεί η Ελλάδα να πάει χωρίς προπονητή στον πάγκο. Οι επίσημοι αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου με αντίπαλο την Φινλανδία, οπότε η Εθνική μας πρέπει να έχει έναν σταθερό και σίγουρο προπονητή ακόμα και πριν το φιλικό με την Γερμανία», είπε αρχικά ο Μπαλτάκος και συνέχισε.

«Βέβαια, αν μείνει ο κ. Πογέτ τότε δεν αλλάζει κάτι. Την άλλη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για να αποφασιστεί τι θα γίνει με το θέμα προπονητή στον πάγκο της Ελλάδας».