Υλικά

  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλ. τσαγιού πολτοποιημένη μπανάνα (από περίπου 3 μπανάνες)
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ. τσαγιού καρύδα, χωρίς ζάχαρη, τριμμένη
  • 1 κ. σ. ζάχαρη (ακατέργαστη)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Εάν είναι απαραίτητο, λαδώστε και τις 12 θήκες της φόρμας για μάφιν με βούτυρο ή καλύψτε με χάρτινες θήκες για μάφιν.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι από την τριμμένη καρύδα.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την πολτοποιημένη μπανάνα, το λάδι καρύδας, το μέλι, το αυγό και τη βανίλια.
  4. Ρίξτε τα υγρά συστατικά στα στεγνά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
  5. Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις θήκες για μάφιν (1/4 φλιτζάνι μείγμα σε κάθε θήκη) και πασπαλίστε τις κορυφές των μάφιν με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού τριμμένη καρύδα. Πασπαλίστε τις κορυφές με την ακατέργαστη ζάχαρη.
  6. Ψήστε για περίπου 17 έως 20 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.
  7. Μεταφέρετε τα μάφιν σε μια σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν.