Υλικά

  • 2 φιλέτα σολομού
  • 100 γρ. κουσκούς
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μπρόκολο, χοντροκομμένο, χωρίς τα μεγαλύτερα κοτσάνια
  • Το χυμό 1 λεμονιού
  • Σπόρους από μισό ρόδι
  • Μια μικρή χούφτα κολοκυθόσπο-ρους
  • 2 χούφτες νεροκάρδαμο
  • Ελαιόλαδο και επιπλέον φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε νερό σε έναν βραστήρα. Αλατοπιπερώστε το κουσκούς και ανακατέψτε με 1 κουταλάκι λάδι. Ρίξτε βραστό νερό πάνω από το κουσκούς, ώστε να το καλύπτει κατά 1 εκατοστό, και στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη.
  2. Βάλτε νερό στον ατμομάγειρα και όταν πάρει βράση ρίξτε το μπρόκολο μέσα στο νερό, και στη συνέχεια τοποθετήστε τον σολομό στην επάνω βαθμίδα. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο σολομός και να μαλακώσει το μπρόκολο. Σουρώστε το μπρόκολο και περάστε το κάτω από κρύο νερό για να κρυώσει.
  3. Ανακατέψτε το υπόλοιπο λάδι και το χυμό λεμονιού. Περάστε το μπρόκολο, τους σπόρους ροδιού και τους κολοκυθόσπορους μέσα από το κουσκούς με το ντρέσινγκ λεμονιού. Την τελευταία στιγμή, ψιλοκόψτε το νεροκάρδαμο και ανακατέψτε το με το κουσκούς.
  4. Σερβίρετε με το σολομό, φέτες λεμονιού για να το στύψετε και επιπλέον ελαιόλαδο για να το περιχύσετε, αν θέλετε.