Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για την έκρηξη βόμβας δίπλα σε βενζινάδικο στον Πειραιά στις 8 Μαρτίου του 2024 και σε κάβα στην Καλλιθέα, τέσσερις μέρες αργότερα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η έκρηξη στην κάβα στην Καλλιθέα ήταν αντίποινα για τη βόμβα στον Πειραιά. Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη στον Πειραιά, στις 8 Μαρτίου, είχε σημειωθεί ανάμεσα σε ένα βενζινάδικο και ένα οικόπεδο, στις 3.25 τα ξημερώματα προκαλώντας υλικές ζημιές στο βενζινάδικο αλλά και σε παρακείμενα αυτοκίνητα.

Για την έκρηξη στον Πειραιά, συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, ηλικίας 37 και 40 ετών. Ο δεύτερος μάλιστα είναι καταδικασμένος για εκβιασμό και ληστεία.

Όσον αφορά το επεισόδιο στην Καλλιθέα, στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 39χρονος Έλληνας και ένας 35χρονος Αλβανός.

Η έκρηξη βόμβας στην Καλλιθέα στις 12 Μαρτίου είχε προκαλέσει την πλήρη καταστροφή κάβας, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος είναι μέλος ισχυρής ομάδας της αθηναϊκής νύχτας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν δύο άτομα για την έκρηξη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στις 8-3-2024 στον Πειραιά και ακόμη δύο άτομα για την έκρηξη σε κάβα στις 12-3-2024 στην Καλλιθέα.

Όλοι συνελήφθησαν για -κατά περίπτωση- αντίσταση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών και για καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ακόμα ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Άπαντες οδηγούνται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.