Ακόμη ένα δυνατό επεισόδιο του Survivor ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης γεμάτο δυνατές στιγμές, νεύρα και τον τέταρτο υποψήφιο προς αποχώρηση αυτής της εβδομάδας.

Στην αρχή του ριάλιτι επιβιώσης οι δύο ομάδες έπαιξαν τα παιχνίδια της Καραϊβικής με τους Κόκκινους να απαντάνε πιο σωστά στις απαντήσεις κερδίζοντας το έπαθλο κι απόλαυσαν μια λαχταριστή τούρτα με τον Λιανό να δίνει ρεσιτάλ χιούμορ.

Στη συνέχεια οι παίκτες ρίχτηκαν στο στίβο μάχης και το σκορ ήταν αμφίρροπο με την ομάδα των Κόκκινων να προηγούνται με 10-6 αλλά οι Μπλε φόρτσαραν και έφεραν το σκορ σε απόσταση αναπνοής αλλά στο τέλος λύγισαν και οι Κόκκινοι τελικά νίκησαν 12-10.

Ο Σταμάτης φορτισμένος από την ήττα ενώ την μεγάλη απόδοση του παραδέχτηκε: «Άλλοι θα το παράταγαν, εμείς το παλέψαμε μέχρι το τέλος».

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου του Νησιού οι Μπλε, που πλέον είναι αποδεκατισμένοι ειδικά μετά την οικειοθελή αποχώρηση της Σταυρούλας, κλήθηκαν να βγάλουν τον τέταρτο παίκτη προς αποχώρηση με τον Ντάνιελ να βγαίνει στον τάκο: «Συμφωνήσαμε σε μια στρατηγική, δεν θα την αποκαλύψουμε» παραδέχτηκε ο ίδιος μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του.