Οι τουριστικοί πράκτορες στα κράτη της ανατολικής Αφρικής ανησυχούν για τις σφοδρές χιονοπτώσεις, που έχουν απορυθμίσει τα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, καθώς περίμεναν αυτή να είναι η πιο κερδοφόρα σεζόν τα τελευταία χρόνια.

Αργοπορίες ρεκόρ στις απογειώσεις από τα αεροδρόμια στη βόρεια Ευρώπη μεταφράζονται σε απλές ακυρώσεις κρατήσεων στα θέρετρα των αφρικανικών ακτών στον ινδικό ωκεανό, κάτι που θα ζημιώσει πολύ τους περιφερειακούς τουριστικούς πράκτορες.

Ο Μαυρίκιος κάθε Δεκέμβριο ζει από τουλάχιστον 110 χιλιάδες τουρίστες, στο «κορύφωμα» μιας σεζόν που ξεκινά από το Νοέμβριο με περίπου 85 χιλιάδες τουρίστες. Οι σφοδρές χιονοπτώσεις στην Ευρώπη όμως θα αλλάξουν τα δεδομένα.

Πολλοί τουριστικοί πράκτορες ευελπιστούν με την επανάληψη των δρομολογίων το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων να «ρεφάρουν» τη ζημιά, που έχουν ήδη υποστεί από την ανωτέρω κακοκαιρία.

Στην Κένυα, που είναι το «σταυροδρόμι» πολλών τουριστικών προορισμών του χειμώνα, που γειτνιάζει με τα νερά του Ινδικού ωκεανού με πολλά καλά θέρετρα, «τα βλέμματα των τουριστικών πρακτόρων στρέφονται αυτές τις μέρες στους ευρωπαϊκούς ουρανούς», παρατηρεί ο πρόεδρος της κενυατικής υπηρεσίας τουρισμού, Τζέϊκ Γκριβ-Κουκ, ο οποίος προσμένει με τη σειρά του τη βελτίωση των μετεωρολογικών συνθηκών στη βόρεια Ευρώπη.