Η Έλι Σλάιν σε ηλικία 37 ετών αναδείχθηκε επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας και τόσο από ιταλικά, όσο και από διεθνή ΜΜΕ παρουσιάζεται ως το αντίπαλο δέος της Τζόρτζια Μελόνι, ειδικά από τη στιγμή που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Η 37χρονη δηλώνει πως διεξάγει μια φεμινιστική εκστρατεία, έχει φιλελεύθερες απόψεις για το μεταναστευτικό και την LGBTQ κοινότητα, ενώ έχει παραδεχτεί πως ήταν σε σχέση με γυναίκα και δηλώνει bisexual.

Όπως αναφέρει το politico.eu, η Σλάιν θεωρείται μια ριζοσπαστικοποιημένη αριστερή που εγκατέλειψε το κόμμα την περασμένη δεκαετία υπό την ηγεσία του κεντρώου πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και επέστρεψε μόλις πριν από λίγους μήνες.

Μάλιστα, εργάστηκε ως εθελόντρια στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα το 2008 και το 2012, ενώ αργότερα έγινε ένας από τους ηγέτες της νεολαίας της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας.

Έτσι, θεωρείται τελείως αντίθετη με την Μελόνι. «Έλαβα την εντολή να αλλάξω ανθρώπους, μεθόδους και όραμα», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία αποδοχής της στη Ρώμη, μετά την νίκη της στις εσωκομματικές εκλογες.