Με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να έχει περάσει σε νέα φάση στρατιωτικού σχεδιασμού και να βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού στα ανατολικά της χώρας, η περιοχή του Σούμι, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά, δέχεται συνεχόμενες επιθέσεις, ανέφερε τοπικός αξιωματούχος.

Πιο συγκεκριμένα ο κυβερνήτης της επαρχίας του Σούμι, Ντίμτρο Ζιβίτσκι, με μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram, αποκάλυψε η κοινότητα Εσμάν δέχθηκε περισσότερα από 50 χτυπήματα με όλμους σε διάστημα μισής ώρας.

Δεν ανέφερε αν από τις επιθέσεις υπήρξαν θύματα ή τραυματίες, ωστόσο υποστήριξε ότι «προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε τις απώλειες».

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο του ουκρανικού στρατού, πάντως, παρά τον καταιγισμό πυρών που δέχονται διάφορες περιοχές στα ανατολικά οι Ρώσοι ως τώρα δεν έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο. Ο υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, πάντως, με δήλωσή του νωρίτερα προειδοποίησε τους συμπατριώτες του πως έρχονται «δύσκολες εβδομάδες» καθώς η Ρωσία θα εντείνει τις επιθέσεις της περαιτέρω ιδίως στο ανατολικό μέτωπο.

Μάχες, πάντως, γίνονται και στα νότια. Αργά το βράδυ της Τετάρτης (27/4) σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις στη Χερσώνα, πόλη της νότιας Ουκρανίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το RIA Novosti.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός.