Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε μέσω βιντεοκλήσης στο ιρλανδικό κοινοβούλιο και τόνισε πως ορισμένοι ηγέτες της Δύσης ανησυχούν περισσότερο για τις οικονομικές απώλειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία, παρά για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει η Ρωσία, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Όταν ακούμε νέα ρητορική περί κυρώσεων … δεν μπορώ να ανεχτώ οποιαδήποτε αναποφασιστικότητα έπειτα απ’ όλα όσα έχουν κάνει τα ρωσικά στρατεύματα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Reuters, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι «το μόνο που μας λείπει είναι η βασισμένη σε αρχές προσέγγιση μερικών ηγετών -πολιτικών ηγετών, επιχειρηματικών ηγετών- που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο πόλεμος και τα εγκλήματα πολέμου δεν είναι κάτι τόσο φρικτό όσο οι οικονομικές απώλειες».

Έτσι, κάλεσε το Δουβλίνο να πείσει τους εταίρους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβουν «περισσότερο αυστηρά» μέτρα κατά της Μόσχας.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι η Δύση δημιουργεί μέσω των κυρώσεων μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση, δήλωσε πως η κρίση προκαλείται εσκεμμένα από την Ρωσία, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε βία και σε ένα νέο κύμα προσφύγων.