Το κράτος του Ισραήλ μπορεί να αγοράσει ελληνικά νησιά, ώστε να τα μετατρέψει σε καταφύγια, στα οποία θα σταλούν Ισραηλίτες σε περίπτωση που το Ιράν εξαπολύσει πυρηνική επίθεση, αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Avri Steiner στη jpost.com.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι παρουσίασε την παραπάνω ιδέα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου -του οποίου είναι μέλος- της Heimanuta, θυγατρικής του Keren Kayemeth LeIsrael -Jewish National Fund (KKL-JNF) που ασχολείται με την αγορά γης.

Η πρόταση μπορεί να απορρίφθηκε, όμως ο ίδιος θεώρησε απαραίτητο να προτείνει την ιδέα, μετά από αναφορές για το βαλλιστικό οπλοστάσιο του Ιράν.

Σύμφωνα με τον ίδιο λοιπόν, η προοπτική της θυγατρικής KKL-JNF να αγοράσει ελληνικά νησιά είναι μια αναγκαιότητα για την εκκένωση των Ισραηλινών σε περίπτωση επίθεσης ή φυσικών καταστροφών.

«Σκέφτηκα την ιδέα ότι το κράτος, ή ένας ανεξάρτητος σιωνιστικός οργανισμός, θα πρέπει να αναζητήσει ακατοίκητη γη που να μπορεί να αγοραστεί και να δημιουργήσει την υποδομή που απαιτείται για την εκκένωση των πολιτών σε στιγμές ανάγκης», είπε χαρακτηριστικά.

«Το Ισραήλ πρέπει να έχει ακίνητα ή να νοικιάζει μεγάλες εκτάσεις» και τα ελληνικά νησιά, τα οποία είναι «σε μεγάλο βαθμό ακατοίκητα» σύμφωνα με τον Steiner, είναι τέλεια λόγω της γειτνίασης τους με το Ισραήλ, ενώ πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που υλοποιηθεί το σχέδιο, θα πρόκειται για μια «ανθρωπιστική αγορά».