Σύμφωνα με δημοσκόπηση στη Ρωσία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, το 84% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατέχει την ίδια μεγάλη εξουσία που κατείχε και ως πρόεδρος στο Κρεμλίνο επί 8 συνεχόμενα χρόνια.

Ακόμα από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι ο Πούτιν είναι ο ισχυρός άντρας ανάμεσα στο δίδυμο Πούτιν – Μεντβιέντεφ, παρόλο που ο Μεντβιέντεφ εξελέγη πρόεδρος εξαιτίας του συνταγματικού κωλύμματος για τον Πούτιν που δεν μπορούσε να κάνει τρίτη συνεχόμενη προεδρική θητεία.

«Αν και ο Μεντβιέντεφ είναι ονομαστικά πρόεδρος της χώρας, εντούτοις δεν έχει τα ίδια ερείσματα στον κρατικό μηχανισμό με τον Πούτιν» δήλωσε ο υποδιευθυντής, Αλεξέϊ Γκραζντάνκιν, του κέντρου Levada,, το οποίο έκανε τη δημοσκόπηση.

Το 71% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι Πούτιν και Μεντβιέντεφ συμβουλεύονται ο ένας τον άλλον σε πολλά ζητήματα εάν όμως (απαντάει το 15%) δημοσιεύονταν οι διαφωνίες τους, τότε ασφαλώς τα ρωσικά κρατικά ομόλογα κι οι μετοχές θα είχαν μία διαφορετική αντιμετώπιση από το επενδυτικό κοινό. Στις εκλογές του 2012 Πούτιν και Μεντβιέντεφ θέλουν να διεκδικήσουν την προεδρία της χώρας, ζήτημα για το οποίο «θα συμβουλευτούν ο ένας τον άλλον» όπως δηλώνει ο Ρώσος πρωθυπουργός