Σε 589 έφτασαν οι θάνατοι που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Ρωσία, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ο οποίος έχει καταγραφεί ημερησίως από την έναρξη της πανδημίας, κατά τη διάρκεια της οποίας μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 41.053 ασθενείς. Αυτό ανακοίνωσαν οι αρμόδιες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού οι Αρχές της χώρας.
Επίσης, έκαναν γνωστό ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 25.345 νέα κρούσματα, περιλαμβανομένων 5.191 κρουσμάτων στη Μόσχα και 3.684 στην Αγία Πετρούπολη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στα 2.347.401.
Ο αριθμός των ασθενών που πήραν εξιτήριο αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο φθάνοντας τις 26.888, ενώ συνολικά έχουν αναρρώσει 1.830.349 νοσήσαντες με κορονοϊό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων Αρχών, ο αριθμός των ατόμων που πήραν εξιτήριο το τελευταίο 24ωρο ήταν μεγαλύτερος των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν. Συνολικά ο αριθμός των ασθενών που έχουν αναρρώσει αντιστοιχεί στο 78% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων.
Αυτήν τη στιγμή στη Ρωσία νοσούν με κορονοϊό 475.999 άτομα.
Εντολή να κλείσουν καφέ και εστιατόρια κατά τη διάρκεια των εορτών στην Αγία Πετρούπολη
Επίσης, οι αρχές της Αγίας Πετρούπολης αποφάσισαν να αναστείλουν πλήρως την λειτουργία των καφέ και των εστιατορίων στην πόλη στο διάστημα από 30 Δεκεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο κυβερνήτης Αλεξάντρ Μπεγκλόφ.
Στο διάστημα από 30 Δεκεμβρίου έως 10 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά τα μουσεία, τα θέατρα και οι αίθουσες συναυλιών, όπως και ο ζωολογικός κήπος της πόλης.
Παρατάθηκε η τηλεκπαίδευση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έως το τέλος του έτους στη Μόσχα
Με εντολή του δημάρχου της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, παρατείνεται η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (6ης έως 11ης τάξης ) έως το τέλος του έτους.
Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχαν περάσει στην τηλεκπαίδευση από τις 19 Οκτωβρίου για διάστημα δύο εβδομάδων, ενώ αργότερα ο δήμαρχος της πρωτεύουσας είχε παρατείνει το μέτρο έως τις 8 Νοεμβρίου, εν συνεχεία έως τις 22 Νοέμβριου και μεταγενέστερα έως τις 6 Δεκεμβρίου.
Νωρίτερα, ο Σομπιάνιν είχε γράψει στο προσωπικό του μπλογκ, ότι η τηλεκπαίδευση είναι αποτελεσματικό μέσο προφύλαξης από την εξάπλωση του κορονοϊού. Οι μαθητές ασθενούν λιγότερο και μολύνουν πιο σπάνια τους ηλικιωμένους συγγενείς τους.