Εικόνες γνώριμες σε άλλες χώρες αλλά όχι στη Βρετανία μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης από το Λονδίνο όπου οι πολίτες ταλαιπωρήθηκαν με μεγάλες αναμονές και συνωστισμό καθώς οι εργαζόμενοι στο μετρό της πόλης βρίσκονται σε 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στα σχέδια για κλείσιμο εκδοτηρίων εισιτηρίων.

Τα δρομολόγια άρχισαν αργότερα και θα ολοκληρωθούν νωρίτερα στη διάρκεια της απεργίας ενώ θα ακολουθήσουν νέες κινητοποιήσεις από την επόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Βουλευτής των Τόρις κατηγόρησε τους εργαζόμενους στο μετρό για «οικονομικό σαμποτάζ» και κάλεσε τον ηγέτη των Εργατικών Ed Miliband να αντισταθεί στα συνδικάτα.

«Μοιάζει σαν να θέλουν να δώσουν τα αριστερά διαπιστευτήριά τους εν όψει των εκλογών τους», τόνισε ο Greg Hands.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον καταδίκασε την απεργία μέσω Twitter γράφοντας: «Είναι απαράδεκτο που οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων διαταράσσονται από την απεργία στο μετρό του Λονδίνου».

Για «άσκοπη απεργία» μίλησε ο διευθυντής του London Underground ενώ στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας βγήκαν 8.000 λεωφορεία, τα περισσότερα που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.

Στους σταθμούς σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές καθώς οι επιβάτες συνωστίζονταν περιμένοντας το πρώτο δρομολόγιο στις 7 το πρωί ενώ σε κάποιες γραμμές οι συρμοί περνούσαν ανά δέκα λεπτά στα πρώτα δρομολόγια, αντί για δύο λεπτά που είναι η κανονική συχνότητά τους.

Απέναντι στις οργισμένες αντιδράσεις από όλες τις πλευρές οι απεργοί υπερασπίστηκαν την κινητοποίησή τους λέγοντας πως το σχεδιαζόμενο κλείσιμο των εκδοτηρίων θα σημάνει την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και θα απειλήσει την ασφάλεια των επιβατών.

Η εταιρεία London Underground ωστόσο επιμένει πως μόνο το 3% των εισιτηρίων αγοράζεται από τα εκδοτήρια.

Δείτε τις φωτογραφίες