Δύο άτομα συνελήφθησαν, στο πλαίσιο έρευνας των αρχών, για τη δολοφονία δημοσιογράφου, ο οποίος ασκούσε έντονη κριτική απέναντι στην κυβέρνηση του προέδρου της Ρουάντα, Πολ Καγκάμε.
Ο δημοσιογράφος Ζαν-Λεονάρντ Ρουγκάμπαγκε, ο οποίος είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση της Ρουάντας πως βρισκόταν πίσω από την απόπειρα δολοφονίας ενός αποστάτη στρατηγού στη Νότια Αφρική, δολοφονήθηκε στο Κιγκάλι την περασμένη Πέμπτη.

«Δύο άνθρωποι, οι οποίοι ενέχονται στην δολοφονία του Ζαν-Λεονάρντ Ρουγκάμπαγκε, βρίσκονται πλέον στα χέρια της αστυνομίας ενώ ένας εξ αυτών ομολόγησε την ενοχή του», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας της χώρας, Μούσα Φαζίλ Χαρελιμάνα. Και συμπλήρωσε ότι ο κρατούμενος προέβη στην αποτρόπαια πράξη, για να πάρει εκδίκηση από τον δημοσιογράφο, ο οποίος είχε σκοτώσει τον αδελφό του στην διάρκεια της γενοκτονίας των Τούτσι το 1994.

Ο Ρουγκάμπαγκε είχε εμφανιστεί το 2005 ενώπιον δικαστηρίου, που είχε αναλάβει να δικάσει όσους συμμετείχαν στη γενοκτονία, ωστόσο αθωώθηκε την επόμενη χρονιά, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης, διότι επέκρινε τον τρόπο λειτουργίας του δικαστηρίου. Η κυβέρνηση της Ρουάντας διαψεύδει τις καταγγελίες από συναδέλφους του δημοσιογράφου και τη μη κυβερνητική οργάνωση «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα», ότι εκείνη ευθύνεται για την δολοφονία του δημοσιογράφου.