Ρατσιστικές ομάδες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται Νεοναζί και άλλοι λευκοί υπέρμαχοι της φυλετικής ανωτερότητας προτρέπουν ανθρώπους που είναι οργανωμένοι στις τάξεις τους ακόμη και να προσβληθούν με κορονοϊό προκειμένου να μολύνουν Εβραίους και αστυνομικούς.

Όπως αναφέρει η New York Post, την αποκάλυψη έκανε το ABC News που έχει στα χέρια έγγραφο από το τμήμα του FBI στη Νέα Υόρκη, με το οποίο ενημερώνονται τα τοπικά αστυνομικά τμήματα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ειδοποίηση: «Μέλη ακραίων οργανώσεων ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον να διασπείρουν τον κορονοϊό, αν έχουν μολυνθεί, μέσω των σωματικών υγρών και των προσωπικών επαφών».

Ο συναγερμός που εκδόθηκε την περασμένη βδομάδα, ειδοποιούσε ότι οι ακραίες ομάδες έδωσαν οδηγίες στα μέλη τους να εξαπλώσουν τα σωματικά υγρά τους σε αστυνομικούς χρησιμοποιώντας μπουκάλια σπρέυ.

Επίσης δόθηκε η οδηγία στους οπαδούς να εξαπλώσουν το θανατηφόρο ιό σε Εβραίους «πηγαίνοντας σε οποιοδήποτε μέρος που συναθροίζονται, συμπεριλαμβανομένων αγορών, πολιτικών γραφείων, επιχειρήσεων και τόπων λατρείας».

«Αντικυβερνητικοί κύκλοι στις ΗΠΑ αρέσκονται να στοχοποιούν τα σώματα ασφαλείας ως σύμβολο της αμερικανικής εξουσίας» τόνισε ο Don Mihalek, αντιπρόεδρος Ένωσης Ομοσπονδιακών Αστυνομικών.

«Είναι απλώς λυπηρό ότι εκεί επικεντρώνονται σε μία στιγμή κρίσης για το έθνος» επεσήμανε ο αρθρογράφος του ABC News.

Ακροδεξιές οργανώσεις στο Διαδίκτυο αναφέρουν ότι οι Εβραίοι και οι ηγέτες τους ευθύνονται για τον νέο ιό.

«Από το να προωθούν τη φήμη ότι οι Εβραίοι δημιούργησαν τον κορονοϊό για να πουλήσουν εμβόλια μέχρι το να ενθαρρύνουν τους οπαδούς τους να διασπείρουν την ασθένεια στην εβραϊκή κοινότητα και στα όργανα της τάξης, παρατηρούμε πώς οι θιασώτες της ανωτερότητας της λευκής φυλής, οι Νεοναζί και άλλοι χρησιμοποιούν την κατάσταση για να διαδώσουν θεωρίες συνωμοσίας, την παραπληροφόρηση και να υποκινήσουν σε βία από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες» δήλωσε ο Michael Masters, επικεφαλής ομάδας συντονισμού για την ασφάλεια εβραϊκών οργανώσεων και συναγωγών στις ΗΠΑ.

«Ενώ ο κόσμος αντιμετωπίζει μια φονική πανδημία, υπενθυμίζεται με έντονο τρόπο ότι ορισμένες ομάδες – κυρίως η εβραϊκή κοινότητα και η αστυνομία – πρέπει να συνεχίσουν τη μάχη εναντίον όσων θέλουν να τις πλήξουν ή να τις εξαφανίσουν» είπε. «Όσο η οικονομική κατάσταση παραμένει ασταθής και η κοινωνία πολιτών διαταραγμένη, η δυναμική των οπαδών του μίσους μπορεί να αυξηθεί».