Μπορεί τα καγκουρό να είναι το σύμβολο της Αυστραλίας και να έχουν κάνει τη χώρα γνωστή στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά για τους ιδιοκτήτες φάρμας του νοτιοδυτικού Κουίνσλαντ έχουν γίνει μάστιγα που απειλεί τις καλλιέργειές τους και τα βοσκοτόπια τους.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, είναι πλέον συνηθισμένο να βλέπει κάποιος αγέλες με περισσότερα από 100 καγκουρό, να περιφέρονται στα κτήματά τους.
Η περιοχή του νοτιοδυτικού Κουίνσλαντ ήταν πριν χρόνια το κέντρο των εξαγωγών κρέατος από καγκουρό στη Ρωσία μέχρι που το 2009 απαγορεύτηκαν, όταν διαπιστώθηκε ότι ορισμένες παρτίδες ήταν ακατάλληλες για κατανάλωση.
Έκτοτε, ο αριθμός των καγκουρό έχει παρουσιάσει δραματική αύξηση, γεγονός που έχει αναγκάσει αρκετούς δήμους της περιοχής να ζητήσουν από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το όλο θέμα και να επιτρέψει και πάλι τις εξαγωγές του κρέατος καγκουρό.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο δήμαρχος Paroo Shire δήλωσε ότι αν δεν ληφθούν σύντομα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, αρκετές περιοχές θα ερημώσουν και οι ζημιές για τη γεωργία και την κτηνοτροφία θα χειρότερες από αυτές που προκαλούν οι παρατεινόμενες ξηρασίες. Ο ίδιος τόνισε ότι οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας του κρέατος από καγκουρό υπάρχουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, σε περιπτώση που αρθεί η απαγόρευση των εξαγωγών.
Για το ίδιο θέμα, ο εκπρόσωπος του υπουργού Γεωργίας του Κουίνσλαντ παραδέχθηκε ότι η επανάληψη των εξαγωγών θα βοηθήσουν οικονομικά ολόκληρη την περιοχή. Παρόμοια δήλωση έκανε και ομοσπονδιακός υπουργός Γεωργίας Barnaby Joyce, προσθέτοντας ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε ευκαιρία να πείσει τους Ρώσους να ξαναρχίσουν να αγοράζουν κρέας καγκουρό από την Αυστραλία.