Μεγάλος ήταν ο προβληματισμός στις τάξεις των Εργατικών της Μεγάλης Βρετανίας, έπειτα από το αποτέλεσμα των εκλογών στη χώρα, που έφερε μια μεγάλη ήττα.

Η ηγεσία του επικεφαλής του κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, φαίνεται πως είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι ψηφοφόροι του δεν το στήριξαν στη χθεσινή διαδικασία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρίας δημοσκοπήσεων Opinium και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι απαντήσεις ταξινομήθηκαν σε τρεις κατηγορίες για τους λόγους που αποφάσισαν να μη στηρίξουν τους Εργατικούς και αφορούν: την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν, τη στάση του κόμματος στο Brexit και τις οικονομικές πολιτικές του.

Από το σύνολο αυτών που δεν ψήφισαν το κόμμα των Εργατικών, το 43% απέδωσε την απόφαση στην ηγεσία, το 17% στο Brexit και το 12% στην οικονομική πολιτική.

Από το σύνολο των υποστηρικτών των Εργατικών που «λιποτάκτησαν», τα ποσοστά αντιστοιχούν για τις τρεις κατηγορίες στο 37%, 21% και 6%. Για τους Εργατικούς που επέλεξαν τελικά τους Φιλελεύθερους το 29% για την ηγεσία, το 15% για το Brexit και το 5% για την οικονομική πολιτική.

Οι Εργατικοί που ψήφισαν χθες τους Συντηρητικούς επέλεξαν κατά 45% το πρώτο αίτιο, 31% το δεύτερο και 6% το τρίτο.

Σημειώνεται ότι, η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε χθες, δηλαδή την ημέρα των εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία.