Η Παγκόσμια Τράπεζα συνιστά στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από της εκλογές της 23ης Ιουνίου, να θέσει ως προτεραιότητά της τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Παγκόσμιας Τράπεζας στα Τίρανα, «αυτό σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στη δημοσιονομική σταθερότητα από ό,τι στην υλοποίηση των υποσχέσεων της προεκλογικής περιόδου για φορολογικές ελαφρύνσεις, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις».

«Η νέα κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν ήδη και να στηρίξει κατά προτεραιότητα την οικονομική ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση» δήλωσε η επικεφαλής της αποστολής της Παγκόσμιας Τράπεζας στα Τίρανα Ξένια Λβόβσκι.

Η Παγκόσμιας Τράπεζα δημοσίευσε, σήμερα, την έκθεσή της για της οικονομικές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου εκτιμάται – μεταξύ άλλων – ότι «η Αλβανία, το τρέχον έτος, αναμένεται να καταγράψει ανάπτυξη 1,8%, υποστηριζόμενη κυρίως από την αύξηση των εξαγωγών».

Στην έκθεση αναφέρεται, επίσης, ότι «η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα υψηλό επίπεδο δημοσιονομικού ελλείμματος και δημόσιου χρέους, καθώς και υψηλή ανεργία μεταξύ των νέων».