Μπαίνοντας κανείς σε ένα ινστιτούτο αισθητικής περιμένει να δει τους χώρους γεμάτους γυναίκες… εκτός κι αν βρίσκεται στις Φιλιππίνες, όπου οι τοπικές επιχειρήσεις ανθούν χάρη στους άνδρες πελάτες τους.

Οι Φιλιππινέζοι ακολουθούν πιστά το «δόγμα» του μετροσέξουαλ και αφήνονται στα χέρια των ειδικών, κάνοντας περιποιήσεις προσώπου με ειδικές θεραπείες και μάσκες ομορφιάς.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η φωτογράφος Cheryl Ravelo η οποία αναζήτησε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα για λογαριασμό του Reuters, δεν είναι λίγοι οι ψαράδες στη Μανίλα, οι οποίοι ακολουθώντας επίσης τις… επιταγές της μόδας, φροντίζουν να προστατεύουν την επιδερμίδα τους από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, για να μην μαυρίσουν, γιατί «το μαύρισμα τους κάνει άσχημους».

«Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στη χώρα το 84 % των ανδρών πιστεύει ότι η εξωτερική εμφάνιση είναι το παν» είπε ακόμη η ίδια.

Η φωτογράφος συνάντησε άνδρες, οι οποίοι στο διάλειμμά τους από τη δουλειά έτρεχαν να προλάβουν το ραντεβού με την αισθητικό τους.

Μάλιστα, η ίδια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επιθυμία για κατάκτηση του ιδανικού της ομορφιάς δεν απασχολούσε μόνο τους ευκατάστατους επιχειρηματίες των πόλεων, αλλά και τους ψαράδες της φτωχικής υπαίθρου, ενώ πολλοί προβαίνουν σε αυτήν την κίνηση για να… δείχνουν όμορφοι για τις συντρόφους τους.