Η χθεσινή ανακοίνωση για την επιστροφή του Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα μετά από 10 εβδομάδες νοσηλείας στην Αβάνα της Κούβας εγείρει πολλά ερωτήματα για τη θεραπεία που ακολουθεί για τον καρκίνο, την εύθραυστη υγεία του, αλλά και τα πολιτικά κίνητρα που επέσπευσαν την επιστροφή του.

Με τρία μηνύματα στο twitter ο ηγέτης της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την επιστροφή του και την άμεση εισαγωγή του στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Καράκας για να συνεχίσει τη θεραπεία.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έδωσε στη δημοσιότητα καμία φωτογραφία από την επιστροφή του Προέδρου και παρότι αρκετοί υποστηρικτές του βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν για την επιστροφή του, δεν ήταν λίγοι αυτοί που δήλωναν ότι θα ήθελαν να δουν τουλάχιστον μία φωτογραφία του Ούγκο Τσάβες.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει ανακοινώσει ότι η θεραπεία του Προέδρου είναι περίπλοκη, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, πέραν του ότι ο Τσάβες αναπνέει με τραχειοσωλήνα, οπότε είναι δύσκολο να μιλήσει.
Ο Μαδούρο έχει στηρίξει σθεναρά τον Τσάβες από τις 11 Δεκεμβρίου, ενώ όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί έχουν υπογραφεί από τον Πρόεδρο που νοσηλευόταν στην Αβάνα.

Εν τω μεταξύ, πριν από τρεις ημέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Τσάβες από την Αβάνα με τις κόρες του, ωστόσο η απουσία οποιασδήποτε φωτογραφίας από την επιστροφή του στη Βενεζουέλα αφήνει αναπάντητα πολλά ερωτηματικά.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου ότι ο Πρόεδρος επεστρέψει, θα ζήσει και θα γίνει καλά.