«Συγχαίρω τον αφγανικό λαό για τις βουλευτικές εκλογές (που διεξήχθησαν) παρά τα βίαια επεισόδια που διέπραξαν αυτοί που επιχείρησαν να αρνηθούν το βασικό δημοκρατικό δικαίωμα των ανθρώπων. Οι αφγανοί ψηφοφόροι και υποψήφιοι έδειξαν μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητά τους να αντισταθούν στον εκφοβισμό επιλέγοντας τους δικούς τους ηγέτες και την οδό που επιθυμούν για τη χώρα τους», είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ‘Αντερς Φογκ Ράσμουσεν .

Ο Ράσμουσεν είπε επίσης ότι οι εθνικές δυνάμεις ασφαλείας απέδειξαν την ικανότητά τους να διασφαλίσουν την αποστολή τους.

Σε παρόμοιο κλίμα, την ίδια ώρα στη Βόνη, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε είπε ότι η εκλογική διαδικασία στο Αφγανιστάν ήταν καλύτερη, σε σχέση με αυτή που ανέμεναν πολλοί και ότι οι αφγανοί ψηφοφόροι επέδειξαν θάρρος.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας καταδίκασε τη βία κατά τη διεξαγωγή των εκλογών, λέγοντας: «Ξέρουμε ότι υπήρξαν βομβαρδισμοί, άνθρωποι τραυματισμένοι και πιθανώς νεκροί. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω, πιστεύω ότι οι εκλογές αυτές διεξήχθηκαν σε καλύτερο κλίμα από αυτό που πολλοί φοβόντουσαν ότι θα μπορούσε να ήταν». Τέλος, ο Βεστερβέλε πρόσθεσε ότι οι δημοκρατικές εκλογές είναι επίσης ένα σημαντικό βήμα, προκειμένου οι χώρες της Δύσης να μεταβιβάσουν την πλήρη ευθύνη της χώρας στις αφγανικές κυβερνητικές δυνάμεις το 2014.