Ένας αμερικανός τουρίστας κρατείται από την αστυνομία της Βόρειας Κορέας,όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap.

Ο Κένεθ Μπάε, ένας Αμερικανός κορεατικής καταγωγής, βρισκόταν μεταξύ ομάδας πέντε τουριστών που επισκέφθηκαν την Ρασόν (πρώην Ρατζίν), πόλη στο βορειοανατολικό τμήμα της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το Yonhap.

Ο 44χρονος μετέβη στις 3 Νοεμβρίου για πέντε ημέρες στη Βόρεια Κορέα, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας. Το CNN μετέδωσε ότι ο Μπάε είναι μέλος προτεσταντικής θρησκευτικής ομάδας στις ΗΠΑ.

Και στο παρελθόν αμερικανοί πολίτες κορεατικής καταγωγής έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα στη Βόρεια Κορέα. Ο Ρόμπερτ Παρκ, ένας ιεραπόστολος, συνελήφθη και σύμφωνα με την μαρτυρία του υπεβλήθη σε βασανιστήρια επειδή διαμαρτυρήθηκε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.

Η εκτόξευση ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από την Βόρεια Κορέα οδήγησε χθες τις ΗΠΑ και άλλες χώρες να ζητήσουν την επιβολή κυρώσεων στην Πιονγκγιάνγκ, καθώς η ενέργειά της αυτή συνιστά, σύμφωνα με τις ίδιες, παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.