Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε σε περιοχή κοντά στα σύνορα της Βενεζουέλας με τη Βραζιλία, με μία γυναίκα να χάνει τη ζωή της και αρκετούς άλλους να τραυματίζονται από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε όταν ομάδα πολιτών της Βενεζουέλας επιχείρησε να διατηρήσει ανοιχτά τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, μπαίνοντας μπροστά από τους στρατιώτες της Βενεζουέλας, οι οποίοι απάντησαν ανοίγοντας πυρ.

Όπως αναφέρει το Reuters, κάτοικοι της περιοχής έχουν στο παρελθόν εκφραστεί υπέρ του σχεδίου της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, στο οποίο αντιδρά ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε το σφράγισμα των χερσαίων συνόρων της Βενεζουέλας με την Βραζιλία, δύο μέρες πριν την προγραμματισμένη είσοδο στην χώρα της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει ζητήσει ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό.

«Αποφάσισα ότι από σήμερα Πέμπτη από τις 20:00, τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας) τα χερσαία σύνορα με την Βραζιλία θα παραμείνουν εντελώς κλειστά μέχρι νεωτέρας», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους μετά από συνάντηση που είχε με ανώτατα στελέχη της στρατιωτικής διοίκησης. Η απόφαση έρχεται έπειτα από την δέσμευση της βραζιλιάνικης κυβέρνησης να στείλει τη βοήθεια στην Βενεζουέλα.