Τη «φάρσα» που έστησε αμερικανική σατιρική ιστοσελίδα ότι δηλαδή ο νεαρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανακηρύχτηκε «πιο σέξι άνδρας για το 2012» φαίνεται πως πήρε στα σοβαρά η επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας .

Για την ακρίβεια, το «The People’s Daily» αναπαρήγαγε τους χαρακτηρισμούς της ιστοσελίδας «Onion», που αποκαλούσε τον Ουν αποστομωτικά όμορφο.

«Με το αποστομωτικά όμορφο, στρογγυλό του πρόσωπο, την παιδική γοητεία του και το αποφασιστικό του βλέμμα, ο αγαπημένος της Πιονγκγιάνγκ κάνει πραγματικότητα το όνειρο κάθε γυναίκας», έγραφε χαρακτηριστικά το σατιρικό άρθρο.

Όμως, η εφημερίδα «The People’s Daily» πήρε τοις μετρητοίς τα παραπάνω λόγια και στην αγγλική της έκδοση αναπαρήγαγε στα σοβαρά το άρθρο, συνοδευόμενο από φωτογραφικό αφιέρωμα, με μοιραίες πόζες του Κιμ Γιονγκ Ουν πάνω σε άλογο και αγκαλιά με παιδιά.

«Έχει αυτή τη σπάνια ικανότητα να είναι γλυκός και σκληρός την ίδια ώρα», τόνισε ο κινέζος αρθρογράφος, παραθέτοντας κομμάτια του σατιρικού κειμένου.

Η σατιρική ιστοσελίδα έχει ανακηρύξει στο παρελθόν ως πιο σέξι άνδρες του κόσμου τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ καθώς και τον Μπέρναρντ Μάντοφ, έναν από τους πιο ισχυρούς άνδρες της Wall Street, που εκτίει ποινή κάθειρξης 150 ετών.