Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον προειδοποίησε χθες ότι η Συρία θα μπορούσε να επωφεληθεί από ένα «κενό εξουσίας» στο Λίβανο καθώς η πολιτική κρίση στη χώρα αυτή έχει ενταθεί μετά το θάνατο του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της αστυνομίας σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν θέλουμε να δούμε ένα κενό στη νόμιμη πολιτική εξουσία, από το οποίο θα μπορούσαν να επωφεληθούν οι Σύροι ή άλλοι και το οποίο θα προκαλούσε ακόμη περισσότερη αστάθεια και βία», δήλωσε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Κλίντον πρόσθεσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση στηρίζει την πρόταση για εκεχειρία στη Συρία κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής εορτής Έιντ αλ Άντχα και θέλει να πληροφορηθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, τον Λάκνταρ Μπραχίμι. «Είμαστε σε στενή επαφή με τον ίδιο και την ομάδα του. Στηρίζουμε την έκκληση για εκεχειρία ώστε οι Σύροι να γιορτάσουν ειρηνικά. Θα θέλαμε να δούμε να τερματίζεται βία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», πρόσθεσε.