«Τυφλές» επιθέσεις με θύματα κυρίως πολίτες κάνει ο συριακός στρατός σε πολλές περιοχές της Συρίας, κυρίως στο Χαλέπι, όπως καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.

Στο Χαλέπι, ο στρατός βομβάρδισε τις συνοικίες Χανάνο, αλ-Σάαρ, Σαχούρ, Μασακέν αλ-Φάρντος και Καλασέ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί κάτοικοι και να προκληθούν ζημιές σε κτίρια, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δυο αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες στη συνοικία Σουλεϊμάν αλ-Χαλάμπι.

Στη Δαμασκό, οι αντάρτες ανακοίνωσαν ότι αποσύρθηκαν από τις συνοικίες Χατζάρ αλ-Ασουάντ και Ασάλι, νότια, ύστερα από σφοδρές συγκρούσεις εβδομάδων με τις δυνάμεις του καθεστώτος και από σφοδρούς βομβαρδισμούς.

Ο στρατός βομβάρδισε επίσης σήμερα περιοχές στη Ντέιρ Εζόρ, τη Λατάκεια και τη Χομς.Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά τις χθεσινές συγκρούσεις σκοτώθηκαν 173 άνθρωποι.

Οι πολίτες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, είναι κυρίως τα θύματα των συνεχών και τυφλών επιθέσεων, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία, που συχνά γίνονται σε νοσοκομεία ή σε ουρές που περιμένουν πολίτες για να αγοράσουν τα απαραίτητα.

Εν τω μεταξύ και ενώ δε διαφαίνεται η έξοδος από την κρίση, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί συναντήθηκε σήμερα στη Δαμασκό με το σύρο ομόλογό του Ουαλίντ Μουάλεμ. Η επίσκεψη Σαλεχί πραγματοποιείται μετά τη σύνοδο, τη Δευτέρα στο Κάιρο, της ομάδας επαφής για τη Συρία (Ιράν, Αίγυπτος, Τουρκία και Σαουδική Αραβία).

Ο διεθνής απεσταλμένος στη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τους πρεσβευτές των 15 χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να τους ενημερώσει για τις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα στη Δαμασκό.