Μέχρι και την Τετάρτη θα χάσουν τα μαθήματά τους στο Σικάγο 350.000 μαθητές στα δημόσια σχολεία από την απεργία των 29.000 εκπαιδευτικών, που συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Με δικαστική απόφαση θα επιδιώξει ο δήμαρχος του Σικάγου, Ραχμ Εμάνουελ, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του προέδρου Ομπάμα, να τερματίσει την απεργία που «παραλύει» τον τομέα της εκπαίδευσης.

«Εγώ δεν θα σταθώ δίπλα σε αυτούς που χρησιμοποιούν τα παιδιά σαν πιόνια. Παραβιάζει το νόμο της Πολιτείας και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών», δήλωσε ο δήμαρχος του Σικάγου, σχολιάζοντας την απόφαση για τη συνέχιση της απεργίας και αναφέροντας επίσης ότι η απεργιακή κινητοποίηση είναι παράνομη για δυο λόγους .

Η απεργία, η οποία ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου, έχει επηρεάσει 350.000 μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου στην τρίτη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια των ΗΠΑ. Η απεργία είναι μέτρο αντίδρασης κατά της απόφασης του Εμάνουελ να προχωρήσει σε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, συμπεριλαμβανομένης και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.