Εμπλοκή της υποψηφίας Ντίλμα Ρούσεφ σε σκάνδαλο που αφορά παράνομη πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς της κόρης του καταγγέλλει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Ζοζέ Σέρα.

Οι κατηγορίες θεωρείται απίθανο πως θα απειλήσουν το καθοριστικό προβάδισμα που έχει η Ρούσεφ ως υποψήφια του κυβερνητικού συνασπισμού για την προεδρική εκλογή της 3ης Οκτωβρίου, εκτός και αν παρουσιαστούν στοιχεία που τη συνδέουν άμεσα με παράνομες πράξεις.

Ο Ζοζέ Σέρα κατηγόρησε τη Ρούσεφ ότι ήταν πίσω από την παγίδευση των προσωπικών οικονομικών αρχείων της κόρης του, πέρυσι το Σεπτέμβριο. Δημοσιεύματα ανέφεραν πως τέσσερα άτομα που συνδέονται με το κόμμα PSDB της αντιπολίτευσης, ανάμεσα στα οποία και ο αντιπρόεδρος του κόμματος, παρακολουθούνταν παράνομα.

Η Ρούσεφ αρνείται τις κατηγορίες ενώ οι οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν το ρόλο της Εφορίας στην υπόθεση.

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι αυτές οι παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας να κατασκευαστούν καταστροφικές αποδείξεις εναντίον της εκστρατείας της και προσέφυγε στο ανώτατο εκλογικό δικαστήριο ζητώντας να ακυρωθεί η υποψηφιότητα της Ρούσεφ.

Η Ρούσεφ χαρακτήρισε τις κατηγορίες του Σέρα αλλοπρόσαλλες και ανυπόστατες και είπε ότι η πρόσβαση στα αρχεία της κόρης του Σέρα έγινε πριν καν υπάρξει δική της εκστρατεία. Κάλεσε τις αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση και να τιμωρήσουν όσους ευθύνονται, εάν είναι αναγκαίο