Το YouTube επιστράτευσε η γερμανική κυβέρνηση για να πείσει το λαό ότι η βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες είναι αναγκαία.

Με την κυβέρνηση της Γερμανίας να ζητά για δέκατη φορά από τη Βουλή της χώρας να εγκρίνει κάποιο σχέδιο βοήθειας χώρας της Ευρωζώνης ή μέτρα για τη στήριξη του ευρώ, με τους Γερμανούς πολίτες να αντιδρούν ολοένα και περισσότερο ζητώντας να σταματήσει η ροή γερμανικών χρημάτων προς άλλες, αδύναμες χώρες της ζώνης του κοινού νομίσματος, η Άνγκελα Μέρκελ έπρεπε να επιστρατεύσει τα μεγάλα μέσα για να πείσει βουλευτές και πολίτες για την αναγκαιότητα στήριξης των ισπανικών τραπεζών.

Έτι… βαρύτερο για τους Γερμανούς βουλευτές: έπρεπε να επιστρέψουν από τις διακοπές τους για χάρη της Γερμανίας.

Στην προσπάθειά τους λοιπόν να… πείσουν, η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο υπουργός της των Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πήραν -όχι τους δρόμους- αλλά τα κανάλια.

Κι επειδή o tempora o… mores, τα τηλεοπτικά κανάλια δεν αρκούσαν. Αξιοποίησαν λοιπόν τα «κλικ» του Youtube!

Με σποτάκια, banners και άλλα μηνύματα, όπως γράφει η Wall Street Journal, απευθύνθηκαν σε λαό και βουλευτές για να επισημάνουν τη ζωτική ανάγκη βοήθειας του ισπανικού τραπεζικού συστήματος για το καλό ολόκληρης της Ευρωζώνης και, τελικά, της ίδιας της Γερμανίας.

Αν η καμπάνια θα αποδώσει, θα φανεί όχι μόνο από την ψηφοφορία στη Bundestag (τη γερμανική βουλή) αλλά και από τις δημοσκοπήσεις.