Νωρίτερα σήμερα, άνδρες που φορούν μάσκες, ορισμένοι οπλισμένοι με ξύλα, έχουν ανέβει στην οροφή ενός κέντρου κράτησης μεταναστών στην Αυστραλία όπου εκδηλώθηκε φωτιά.

Σύμφωνα με το ABC μια πτέρυγα του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών Ντάργουιν, όπου βρίσκονται περίπου 500 άνθρωποι που ζητούν άσυλο, είχε πιάσει φωτιά, η οποία κατασβέστηκε.
Η υπηρεσία μετανάστευσης της Αυστραλίας δεν έδωσε λεπτομέρειες, περιοριζόμενη να ανακοινώσει ότι συνεργάζεται με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση.

Σημειώνεται ότι η Αυστραλία ακολουθεί σκληρή πολιτική έναντι των μεταναστών, φυλακίζοντας όσους φθάνουν στη χώρα δια θαλάσσης, συνήθως σε κέντρα στα νησιά των Χριστουγέννων στον Ινδικό. Οι αυξημένες αφίξεις μεταναστών που ζητούν άσυλο ωστόσο οδήγησε τις αρχές να ανοίξουν εκ νέου κέντρα κράτησης και στην ηπειρωτική χώρα.

Νέα είδηση: Είναι Ινδονήσιοι υπήκοοι που αναμένουν να δικαστούν για «λαθρεμπόριο ανθρώπων», σύμφωνα με τις αρχές της Αυστραλίας, αυτοί που έβαλαν φωτιά σε στρώματα και ανέβηκαν στην οροφή ενός κέντρου κράτησης μεταναστών σήμερα Κυριακή στην διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποίησαν.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίες μετανάστευσης είπε ότι η αστυνομία «αποκατέστησε την τάξη» στο κέντρο στην πόλη Ντάργουιν, στο βόρειο τμήμα της χώρας, και πρόσθεσε ότι ενδέχεται να ασκηθούν διώξεις για την διαδήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες κρατούμενοι σκαρφάλωσαν σε δέντρα, ανέβηκαν στην οροφή κραδαίνοντας ξύλα, και έβαλαν φωτιά σε στρώματα.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι πολλοί από τους 97 Ινδονήσιους ναυτικούς έλαβαν μέρος στην κινητοποίηση.