Μπορεί ο δρόμος για την κορυφή να είναι κατά βάθος ένα μοναχικό ταξίδι αλλά στο Έβερστ είναι πιθανό να υπάρξει… πολλή κίνηση. Οι ειδικοί αποδίδουν έστω και εν μέρει στο μεγάλο αριθμό ορειβατών στο σημείο Χίλαρι, στα 28.740 πόδια, το θάνατο τεσσάρων το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο 55χρονος Ha Wenyi από την Κίνα, η 32χρονη Καναδή Shriya Shah-Klorfine, ο 61χρονος Γερμανός Eberhard Schaaf και ο 44χρονος Song Won-bin από τη Νότια Κορέα αναγκάστηκαν να σταματήσουν για περίπου τρεις ώρες περιμένοντας να φύγουν από την περιοχή 150 επιβάτες με αποτέλεσμα να εξαντλήσουν τα αποθέματα οξυγόνου.

Η φωτογραφία του Ralf Dujmovits για το περιοδικό Outside Magazine είναι χαρακτηριστική του πόσος συνωστισμός μπορεί να παρατηρηθεί στην υψηλότερο κορυφή του κόσμου. Κυρίως από ερασιτέχνες ορειβάτες που πληρώνουν οδηγούς- sherpas- για να βγάλουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς.

Οι περισσότεροι από τους 220 ανθρώπους που έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στο Έβερεστ ήταν ερασιτέχνες που αποφάσισαν να προχωρήσουν αψηφώντας τη συμβουλή των οδηγών ή άλλων ορειβατών.

Δείτε τις φωτογραφίες