Ένας ακόμη Αυστραλός στρατιώτης σκοτώθηκε χθες  σε σφοδρή μάχη με μέλη των Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν, αυξάνοντας  τις απώλειες της χώρας στις 10 από τις αρχές Ιουνίου.

Ο πολύπειρος στρατιώτης, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, σκοτώθηκε σε τρίωρη μάχη σε δυτική περιοχή της επαρχίας Ουρουζγκάν, όπου δρουν οι 1.550 άνδρες των ένοπλων δυνάμεων της Αυστραλίας.

Ο άνδρας «σκοτώθηκε εν υπηρεσία, στην διάρκεια μιας έντονης μάχης με αντάρτες Ταλιμπάν», είπε ο πτέραρχος Άνγκους Χιούστον μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αυτοί ήταν δυόμισι πολύ δύσκολοι μήνες για το στρατό της Αυστραλίας», πρόσθεσε.

Η 21η απώλεια των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας στον πόλεμο στο Αφγανιστάν ανακοινώνεται μόλις τέσσερις ημέρες αφότου δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας. Άλλος ένας είχε σκοτωθεί από σφαίρα νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ένας Αυστραλός στρατιώτης είχε σκοτωθεί τον Ιούλιο και άλλοι πέντε τον Ιούνιο, περιλαμβανομένων τριών ανδρών των ειδικών δυνάμεων από συντριβή ελικοπτέρου.

Η πολιτική ταυτότητα της επόμενης κυβέρνησης της Αυστραλίας παραμένει ανοικτή, καθώς οι εκλογές αυτής της εβδομάδας δεν ανέδειξαν νικητή, αλλά και τα δυο μεγάλα κόμματα έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν την αποστολή στο Αφγανιστάν.