Στη σκιά της χθεσινής δήλωσης του κατοχικού ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος είπε ότι η σημερινή ίσως να είναι και η τελευταία συνάντηση, θα διεξαχθεί νέα συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το κυπριακό.

Μετά την προηγούμενη συνάντηση ο κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι έχουν υπογραμμιστεί ακόμα περισσότερο οι σημαντικότατες διαφορές και η απόσταση θέσεων μεταξύ των δύο πλευρών στο περιουσιακό και έχει αποφασιστεί να εξειδικευθεί περισσότερο η συζήτηση μεταξύ των συμβούλων.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, συναντήθηκε χθες στα κατεχόμενα με τον κατοχικό ηγέτη.

Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Ντερβίς Ερογλου ότι η σημερινή συνάντηση μπορεί να είναι και η τελευταία, διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι συναντήσεις μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Ντερβίς Έρογλου είναι θέμα που αφορά τους ίδιους. «Το θέμα είναι τι θέλουν ο Έρογλου και ο Χριστόφιας να κάνουν», είπε.

Ο Ντάουνερ δήλωσε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνει την έκθεση του προς το ΓΓ του ΟΗΕ και ότι θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη περί τα μέσα Απριλίου. Αν η έκθεση είναι θετική, είπε, τότε ο ΓΓ θα καλέσει διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό. Εάν είναι αρνητική, τότε τα Ηνωμένα Έθνη θα σκεφτούν τα επόμενά τους βήματα.