Δύο μητέρες από την Αγγλία, η 25χρονη Joanna McVey και η 30χρονη Lorraine Couper, κανόνισαν μέσω του Facebook να λύσουν τις διαφορές του κοντά στο Δημοτικό Σχολείο Dunblane, λίγο μετά αφού είχαν αφήσει τα παιδιά τους στο σχολείο.

Η Couper προειδοποίησε την McVey ότι θα φέρει μαζί της ένα όπλο τύπου AK47.

Το δικαστήριο Stirling Sheriff ενημερώθηκε πως ο καβγάς έλαβε τελικά χώρα στις 9.00 π.μ. κοντά στο σχολείο των παιδιών τους.

Η διαφορά ξεκίνησε, όταν οι δύο μητέρες διαφωνούσαν για το ποιους θα έπρεπε να προσκαλέσει η McVey, σε ένα πάρτι που θα διοργάνωνε.

Οι δύο μητέρες πιάστηκαν τελικά στα χέρια, λίγα λεπτά αφού είχαν αφήσει τα παιδιά τους στο σχολείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αμφότερες. Η McVey ισχυρίστηκε ότι χτυπήθηκε σοβαρά στο πρόσωπο με μια αλυσίδα σκύλου.

Μετά το καβγά, και οι δύο μητέρες κρίθηκαν ένοχες. Ωστόσο, ύστερα από τη πρώτη δίκη, ένοχη κρίθηκε μόνο η McVey, καθώς ήταν εκείνη που προκάλεσε το καβγά και χρησιμοποίησε την αλυσίδα σαν όπλο.

Η εισαγγελέας Emma Whyte δήλωσε στο δικαστήριο: «Το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου, η κ. Couper βρισκόταν στο σπίτι της και προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Η κατηγορουμένη βρισκόταν στην ακριβώς ίδια κατάσταση. Η κ. Couper ήταν θυμωμένη με τη κατηγορουμένη, επειδή η δεύτερη δεν κάλεσε, σε πάρτι που διοργάνωνε, έναν κοινό φίλο. Η συζήτηση άρχισε να θερμαίνεται».

«Την επόμενη ημέρα, η κατηγορουμένη προκάλεσε τη κ. Couper να λύσουν τις διαφορές τους σε καβγά, σε μία πλατεία. Η κ. Couper αρνήθηκε να τσακωθεί μαζί της στη πλατεία. Λίγο καιρό αργότερα, η κατηγορουμένη προσέγγισε τη κ. Couper και προκλήθηκε ο καβγάς».

Η McVey, από το Περτσάιρ της Αγγλίας, παραδέχτηκε ότι στις 14 Δεκεμβρίου συμπεριφέρθηκε με άναρχο τρόπο, προκάλεσε τη Couper σε καβγά, συμμετείχε στο καβγά και διέπραξε παράβαση της δημόσιας ειρήνης.