Ο Κινέζος καλλιτέχνης, Li Wei, είναι γνωστός για την υπέρβαση των ορίων στη τέχνη του, ωστόσο αυτή τη φορά την ανέβασε σε νέα ύψη… κυριολεκτικά!

Ο φωτογράφος ντύθηκε μοναχός και μέσω πολύ λεπτών καλωδίων και ενός γερανού ανυψώθηκε στον ουρανό, προκαλώντας την ψευδαίσθηση ότι πετάει . Με έναν ειδικό μηχανισμό βγάζει κόκκινο καπνό από τα παπούτσια του ενισχύοντας τα εφέ.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν πάνω από το La Villette στο Παρίσι.

Γεννημένος στο Πεκίνο, ο καλλιτέχνης ασκεί ένα μίγμα της performance art και της φωτογραφίας, δημιουργώντας εκπληκτικές ψευδαισθήσεις – αλλά και ριψοκίνδυνες.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν χρησιμοποιεί ποτέ υπολογιστές ή ειδικά εφέ, παρά μόνο καθρέφτες, σκαλωσιές, καλώδια και μια δόση ακροβατικών. Το έργο του προβάλλεται σε όλο τον κόσμο και έχει συγκεντρώσει αρκετούς θαυμαστές.

«Η δουλειά μου και η καλλιτεχνική εμπειρία μου χαρακτηρίζονται από μια μοναδική ιδιαιτερότητα», αναφέρει ο 37χρονος.

«Η καλλιτεχνική μου γλώσσα είναι καθολική και ασχολείται με θέματα που αφορούν τη σύγχρονη πολιτική και τη κοινωνία, χρησιμοποιώντας σύμβολα που είναι κατανοητά από το καθένα. Η ασταθής και επικίνδυνη πλευρά της τέχνης με γοητεύει αφάνταστα και ελπίζω να μεταδίδω το πάθος μου», δηλώνει καταληκτικά ο καλλιτέχνης.

Οι φωτογραφίες του Wei ξεπερνούν τη τιμή των 6.000 ευρώ.